Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα…
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα…

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα…

Η πρώτη ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα.

Φωτοβολταϊκοί φανοστάτες θα εγκατασταθούν στον παραλιακό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο των Περβολιών, ένα έργο που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ήδη έχει αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της δυτικής επαρχίας Λάρνακας. Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να προκηρύξει προσφορές για την τοποθέτηση φωτοβολταικών σε όλο το μήκος του παραλιακού πεζόδρομου, από το Φάρο Περβολιών μέχρι και το Δημοσιογραφικό Χωριό, συνολικού μήκους πέραν του ενός χιλιομέτρου. Το κόστος θ’ ανέλθει στις 240 χιλιάδες ευρώ. Ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος των Περβολιών έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και είναι θέμα ημερών η επίσημη παραλαβή του έργου από τον εργολάβο. Έχουν ήδη κατασκευαστεί τρεις πλατείες, νησίδες πρασίνου, πεζόδρομος σε δύο επίπεδα, ποδηλατόδρομος και σκάλες που οδηγούν προς την παραλία. Παρ’ όλο που δεν έχει γίνει ακόμη η τοπιοτέχνηση των χώρων πρασίνου, υπάρχει ήδη ώριμος κήπος, ο οποίος αποτελούσε μέρος των κήπων των κατοικιών, οι οποίοι είχαν επεκταθεί στον δημόσιο δρόμο. Στο μεταξύ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Φάρου Περβολιών έχουν κατασκευαστεί δύο από τους έξι συνολικά κυματοθραύστες για προστασία των ακτών από την διάβρωση. Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 3εκ 300 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ, και θα καλυφθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, με συνεισφορά του κοινοτικού συμβουλίου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2018.

Δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στις 9πμ στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί με την ευκαιρία της 11ης Μαΐου, ημέρας μνήμης και απόδοσης τιμής στους πεσόντες της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί. Παρόντες στη δενδροφύτευση θα είναι η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρης Αναστασιάδη, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, και μέλη των οικογενειών των πεσόντων κατά τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Ο Δήμος Αθηένου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Άνθρωποι στο ΝηΣί» πρωτοπορεί, διοργανώνοντας σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης με τον καταξιωμένο συγγραφέα, Success Coach και δημιουργό της φιλοσοφίας της επιτυχίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί, Νικόλα Σμυρνάκη. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 7-9μμ στην Αίθουσα «Ανάμνησις» στην Αθηένου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Επιφανίου Αλεθρικού, ανακοινώνει ότι στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα.

H Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Επιφανίου Αθηένου ανακοινώνει ότι στις 6μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό και πανηγυρική Θεία Λειτουργία αύριο Παρασκευή στις 6.30π.μ.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας στις 3:15μμ θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Προσφυγικών Θεμάτων και στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Send this to a friend