Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Πραγματοποιείται στη Λάρνακα εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στον Εορτασμό της Ημέρας της Νίκης, όπως αποκαλείται στη Ρωσία η νίκη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης επί της χιτλερικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 4μμ στο Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων και διοργανώνεται από το Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού, το οποίο διοργάνωσε μεγάλο προγράμμα εκδηλώσεων σε όλες τις πόλεις, προς τιμήν της Ημέρας της Νίκης, που τιμάται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου. Θα δοθεί συναυλία από την Ορχήστρα της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας οι μουσικοί της οποίας, συμμετέχουν στις ετήσιες παρελάσεις για την Ημέρα της Νίκης, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Για τις συναυλίες προς τιμήν της Ημέρας της Νίκης που έχουν γίνει στην Κύπρο, έχουν έρθει 56 μουσικοί δεξιοτέχνες πνευστής και συμφωνικής μουσικής, καθώς και 4 τραγουδιστές, οι οποίοι θα εκτελέσουν τα παγκοσμίως γνωστά και αγαπημένα επετειακά τραγούδια της εποχής του πολέμου. Η εκδήλωση θα λήξει με εντυπωσιακό τρόπο με πυροτεχνήματα που θα κάνουν τη νύχτα μέρα. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Λάρνακας, ενημερώνει το Κοινό ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής μεταξύ των ωρών 8μ.μ. με 10μ.μ. θα γίνει ρήψη πυροτεχνημάτων από την Αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο. Μάλιστα αναφέρεται ότι για την χρήση και ρήψη πυροτεχνημάτων έχει εξασφαλιστεί από τους διοργανωτές, ειδική άδεια από τον Επιθεωρητή Εκρηκτικών Υλών.

Ενώπιον Κακουργιοδικείου θα απαντήσει ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται στην υπόθεση της απόπειρας φόνου στον Μαζωτό, που σημειώθηκε στις 17 περασμένου Δεκεμβρίου. Στην προηγούμενη δικάσιμο, οι συγγενείς του θύματος της απόπειρας, επιτέθηκαν φραστικά κατά του κατηγορουμένου. Ενώπιον Κακουργιοδικείου είναι ορισμένη και η υπόθεση κλοπής από Τραπεζικές Θυρίδες σε Συνεργατική και εμπορική Τράπεζα ποσού άνω των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για την οποία κατηγορείται ανδρόγυνο 37 και 32χρόνων από τη Λάρνακα. Οι δύο που αρνούνται ενοχή έχουν κατηγορηθεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Στο κατηγορητήριο υπάρχει επισυνημμένο παράρτημα με τον μακροσκελή κατάλογο της περιουσίας, που το ανδρόγυνο κατηγορείται ότι απέκτησε παράνομα κατά το επίδικο χρονικό διάστημα. Επίσης στο Κακουργιοδικείο συνεχίζεται και η υπόθεση του τεπραπλού φόνου στην Αγία Νάπα με την κατάθεση μαρτύρων.

Την τελευταία για φέτος διάλεξη με θέμα: «Η Νέα Αλεξάνδρεια του Ελληνισμού» διοργανώνει στις 7:15 το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εισηγητής θα είναι ο Πρύτανης, Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής, του Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Χριστοφίδης. Θα ακολουθήσει η Τελετή λήξης 18ου χρόνου διαλέξεων και η απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η διάλεξη θα μεταδίδεται ζωντανά από το Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ

Με την Ενοποιημένη Ημερίδα floor ball στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικοί πρόσφυγες συνεχίζονται οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2017 που φέτος έχουν σύνθημα, Μαζί με τη δύναμη της ψυχής. Τους αγώνες διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών και φέτος φιλοξενούνται στη Λάρνακα από τις 5-12 Μαΐου. Οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα.

Στο πρόγραμμα του Δήμου Λάρνακας στις 4:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρία της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού

 

Send this to a friend