Home ΛΑΡΝΑΚΑ “Ανοίγουν φτερά” το καλοκαίρι οι Κυπριακές Αερογραμμές
“Ανοίγουν φτερά” το καλοκαίρι οι Κυπριακές Αερογραμμές

“Ανοίγουν φτερά” το καλοκαίρι οι Κυπριακές Αερογραμμές

Έτοιμες να «ανοίξουν φτερά» είναι πλέον οι νέες Κυπριακές Αερογραμμές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία εξασφάλισε πρόσφατα και την τελική της άδεια για εμπορικά δικαιώματα πτήσεων (commercial licence) από την Αρχή Έκδοσης Αδειών για Αεροπορικές Μεταφορές (ATLA) και πλέον επικεντρώνεται στην οριστικοποίηση του πτητικού της προγράμματος.

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι η έναρξη των πτήσεων της Cyprus Airways θα γίνει σε δύο φάσεις, καθώς φιλοσοφία της εταιρείας είναι η υιοθέτηση μιας πολιτικής σταδιακής ανάπτυξης και υλοποίησης των στόχων της.
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει το καλοκαίρι του 2017, για τις ανάγκες του οποίου θα αξιοποιηθεί το πρώτο αεροσκάφος

τύπου Airbus A319 της εταιρείας. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται προγραμματισμένες πτήσεις σε τρεις με τέσσερις κοντινούς προορισμούς, για τους οποίους παρατηρείται ζήτηση αυτή η σεζόν, καθώς επίσης και ναυλωμένες πτήσεις (charter flights) σε συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες. Τόσο οι προορισμοί όσο και το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας θα ανακοινωθούν σύντονα, πιθανότατα μετά το Πάσχα, οπότε και θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις των εισιτηρίων.

Η β’ φάση
Η δεύτερη φάση του πτητικού προγράμματος της Cyprus Airways αφορά την Άνοιξη του 2018 και έπειτα. Την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2017, η εταιρεία θα ανακοινώσει το αναθεωρημένο και διευρυμένο της πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει τον Μάρτιο του 2018. Σημειώνεται ότι αρχές της επόμενης χρονιάς, η εταιρεία θα παραλάβει και το δεύτερο αεροσκάφος της, επίσης Airbus A319, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να προστεθούν στον στόλο της επιπλέον αεροσκάφη μέχρι το τέλος του 2018.

Και Κύπριοι στα πληρώματα
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει και σε προσλήψεις των πληρωμάτων, ενώ αναλόγως της διεύρυνσης του στόλου της, θα προστίθενται και νέα μέλη στα πληρώματα. Μεταξύ των πιλότων και των αεροσυνοδών περιλαμβάνονται και αρκετοί Κύπριοι, πρώην εργαζόμενοι των παλιών Κυπριακών Αερογραμμών.

Πηγή : inbusinessnews.com

 

Send this to a friend