Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έτσι εκτοξεύει τη Λάρνακα το» Zenon Mall of Larnaca», τι θα περιέχει εκτός από καταστήματα και γιατί θα διαφέρει από τα υπόλοιπα (pics)!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έτσι εκτοξεύει τη Λάρνακα το» Zenon Mall of Larnaca», τι θα περιέχει εκτός από καταστήματα και γιατί θα διαφέρει από τα υπόλοιπα (pics)!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έτσι εκτοξεύει τη Λάρνακα το» Zenon Mall of Larnaca», τι θα περιέχει εκτός από καταστήματα και γιατί θα διαφέρει από τα υπόλοιπα (pics)!

To εμπορικό κέντρο «Ζenon Mall of Larnaca», έχει με στόχο να καταστεί κέντρο ψυχαγωγίας και πόλος έλξης για τα ψώνια των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του larnakaonline.com.cy και με βάσει τα νέα δεδομένα στο εν λόγω τεμάχιο αναμένεται να ανεγερθεί όχι ένα απλό εμπορικό κέντρο αλλά ένα πολυθεματικό πάρκο εμπορίου , ιατρικών υπηρεσιών , αναψυχής/ψυχαγωγίας , αθλητισμού και πολιτισμού.

Το Προτεινόμενο Έργο αποτελεί μια πρωτοποριακή για την Κύπρο σύνθεση χρήσεων σε οργανωμένη μορφή, η οποία όμως έχει από χρόνια καθιερωθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής βασικά ως Πάρκο Εμπορίου και Αναψυχής/Ψυχαγωγίας. Η παρούσα πρόταση ενισχύει αυτές τις χρήσεις με ιατρικές υπηρεσίες αθλητικό κέντρο και έργα περιβαλλοντικού και πολιτιστικού εμπλουτισμού.

Συγκεκριμένα το Έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Οργανωμένο Κέντρο Λιανικού Εμπορίου (Περιλαμβανομένης Υπεραγοράς 1500 τ.μ.)
  2. Οικογενειακό Ιατρικό και Παιδιατρικό Κέντρο (1800 τ.μ. )
  3. Κέντρο Μάθησης Παιδιών (670 τ.μ.) και Παιδότοπος (800 τ.μ.)
  4. Χώρος Αναψυχής/Ψυχαγωγίας (4000 τ.μ.)
  5. Παρατηρητήριο Μεταναστευτικών Πουλιών και Ακαδημία Τένις (4690 τ.μ.)
  6. Αμφιθέατρο (υπαίθριο) εμβαδού 1660 τ.μ.

Επιπρόσθετα στον εξωτερικό χώρο προβλέπεται η δημιουργία μεγάλου τοπιοτεχνημένου πλατειακού χώρου συνολικού εμβαδού 18000 τ.μ. Οι απαιτούμενοι χώροι σταθμεύσεις οχημάτων διαμορφώνονται κυρίως σε ημιυπόγειο επίπεδο κάτω από την πλατεία , με μικρό αριθμό υπαίθριων χώρων στάθμευσης δυτικά της οικοδομής.

Όσον αφορά τον δημόσιο χώρο πρασίνου που θα παραχωρηθεί προτείνεται η δημιουργία μεγάλου πάρκου και λίμνης πουλιών.

Στο σύνολο τους οι προτεινόμενες χρήσεις , δραστηριότητες και τοπιοτεχνήσεις συνθέτουν ένα πολύ ψηλού επιπέδου Πολυθεματικό Πάρκο όπου σύμφωνα και με την εκπονηθείσα Μελέτη Σκοπιμότητας δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες  ενέργειες κατά τρόπο  ώστε μέσα από την παρεχόμενη ποικιλία υπηρεσιών  και δραστηριοτήτων να προσφέρεται στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία που να ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό όλες τις ανάγκες τις προσδοκίες τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Ανδρέα Χατζημιτσή , ο οποίος είναι ο εμπνευστής και διευθυντής του έργου αυτού, λόγω της ιδιαιτερότητας του δεν θα ονομάζεται Zenon Mall of Larnaca αλλά Zenon Retail & Entertainment Park. Όπως δήλωσε ο ίδιος, σκοπός είναι να ξεφύγουμε από την ιδέα ενός απλού shopping mall και να δημιουργήσουμε ένα χώρο ψυχαγωγίας στην Κύπρο. Αυτό το αποδεικνύουν άλλωστε και οι υπηρεσίες που περιλαμβάνει το έργο μας όπως το γήπεδο τένις ή και το αμφιθέατρο. Μάλιστα δήλωσε επίσης  πως υπάρχουν σκέψεις για παροχή του αμφιθεάτρου στον Δήμο Λάρνακας με σκοπό την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και όχι μόνο.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Ανδρέας Χατζημιτσής είναι ο εμπνευστής και μέτοχος του My Mall στη Λεμεσό γεγονός το οποίο τον καθιστά έμπειρο όσον αφορά τέτοιου είδους έργα. Ο ίδιος είπε πως είναι πολύ αισιόδοξος και την δημιουργία του Zenon Retail & Entertainment Park αφού οι συμφωνίες που υπέγραψε με εταιρείες στην Κύπρο για παρουσία στο εμπορικό κέντρο φτάνει το 60%. Το μόνο που μένει είναι η έγκριση της πολεοδομικής άδειας κάτι στο οποίο θα έχουμε απάντηση μέσα στις επόμενες 10 μέρες.  Ο κ. Χατζημιτσής έκλεισε ενημερώνοντας πως  μετά τις εκτιμήσεις της εταιρίας το Zenon Retail &Entertainment Park αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2019.

 

Send this to a friend