Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τελέστηκε η κηδεία των τριών αγνοουμένων
Τελέστηκε η κηδεία των τριών αγνοουμένων

Τελέστηκε η κηδεία των τριών αγνοουμένων

Τρεις μέχρι προσφάτως αγνοούμενους της Τουρκικής εισβολής η ταυτότητα των οποίων διακριβώθηκε με τη μέθοδο DNA, θα δεχθεί στα σπλάxνα της η πατρώα γη.

Πρόκειται για τον Νικόλα και τη Μαρία Πάρπα, που ήταν 66 και 64χρόνων αντίστοιχα όταν χάθηκαν τα ίχνη τους στις 22/08/1974 και την Παρασκευούλα Χαραλάμπους συγγενή του ζεύγους, που είχε χαθεί την ίδια ημέρα. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο χωριό Τρούλλοι από την εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στις 11πμ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν Τούρκοι τους είχαν συλλάβει τον Νικόλα και τη Μαρία Πάρπα στους Τρούλλους με άλλους τρεις, με τους οποίους επίσης συνδέονταν συγγενικά.

Είχαν θεαθεί στο Άρσος και στη συνέχεια φίλοι της οικογένειας από την Αφάνεια ενημέρωσαν ότι είχαν δει τους οικείους τους στην Άσσια και στη συνέχεια στην Αμμόχωστο και ότι είχαν μεταφερθεί και πάλι στο Άρσος. Οι τρεις εντοπίστηκαν σε πηγάδι, δύο χλμ έξω από το Άρσος με άλλους 3 αγνοούμενους, οι οποίοι είναι συγγενείς τους, και η κηδεία τους θα τελεστεί σε κατοπινό στάδιο.

Send this to a friend