Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πήρε την άδεια το «Castle Project» στο Μακένζυ και έρχεται για να καταπλήξει τα πλήθη (pics-video)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πήρε την άδεια το «Castle Project» στο Μακένζυ και έρχεται για να καταπλήξει τα πλήθη (pics-video)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πήρε την άδεια το «Castle Project» στο Μακένζυ και έρχεται για να καταπλήξει τα πλήθη (pics-video)

Τον ερχόμενο Μάιο αναμένεται να είναι έτοιμη η πρώτη φάση του έργου – Ακολουθεί το πεντάστερο ξενοδοχείο, που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο σε περίπου τέσσερα χρόνια από σήμερα.

Σάρκα και οστά παίρνει η μεγάλη επένδυση Λιβάνιου επιχειρηματία με την ονομασία «The Castle Project», που προγραμματίζεται στην ακτή Μακένζι, στη Λάρνακα. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η εταιρεία του Λιβάνιου εκατομμυριούχου έχει εξασφαλίσει την πολεοδομική άδεια από το Δήμο Λάρνακας και υπάρχει αισιοδοξία ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα εξασφαλίσει και την άδεια οικοδομής. Στέλεχος της εταιρείας που θα αναλάβει την ανέγερση και τη διαχείριση του συγκεκριμένου project δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ότι οι εργασίες στην παραλία (στο χώρο όπου λειτουργούσε παλιά το εστιατόριο «Ku De Ta» και το ξενοδοχείο «Κάστρο») έχουν ήδη αρχίσει, καθότι θεωρείται σίγουρο ότι η άδεια οικοδομής θα εξασφαλιστεί σε μερικές εβδομάδες. «Πρόκειται για μια επένδυση που παρόμοια της δεν υπάρχει στην Κύπρο. Θα είναι μία ανάπτυξη μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα», μας ανέφερε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος. Σύμφωνα με την Α΄ φάση του «Castle Project», στην παραλία όπου παλιά βρισκόταν το κέντρο «Ku De Ta» και το ξενοδοχείο «Κάστρο» θα ανεγερθεί τριώροφο πολυτελές εστιατόριο που θα προσφέρει στο κοινό όλα τα είδη θαλασσινών ειδών (sushi κτλ) και όχι μόνο, συνολικής χωρητικότητας 2000 ατόμων! Στην αμμουδιά θα υπάρχει οργανωμένη παραλία με κρεβατάκια και ομπρέλες, χωρητικότητας για περίπου 800 άτομα, θα λειτουργεί, επίσης, μεγάλο beach bar, ενώ στη διάθεση των επισκεπτών θα υπάρχει και τζακούζι για 100 άτομα. Θα προσφέρονται, ακόμα, διάφορα είδη θαλάσσιων σπορ. Το κόστος της πρώτης φάσης υπολογίζεται να ανέλθει γύρω στα εφτά εκατομμύρια ευρώ. Στόχος των ιθυνόντων της εταιρείας είναι όπως αρχές του ερχόμενου Μαΐου, δηλαδή με την έναρξη της νέας καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, η πρώτη φάση του έργου να παραδοθεί στο κοινό.

Πεντάστερο ξενοδοχείο

Τα σχέδια του Λιβάνιου επιχειρηματία που χρηματοδοτεί το «Castle Project», ο οποίος να σημειωθεί είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που λειτουργεί το ξενοδοχείο «Rise» στο κέντρο της Λάρνακας (απέναντι από το μνημείο των Καλογραιών), δεν σταματούν στην πρώτη φάση και στη λειτουργία του πολυτελέστατου εστιατορίου θαλασσινών με την οργανωμένη παραλία. Απέναντι από την παραλία όπου θα βρίσκεται το τριώροφο εστιατόριο, στην οδό Τάσου Μητσόπουλου, σε τεμάχιο που ήδη έχει αγοράσει, προγραμματίζει την ανέγερση ενός πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 487 κλινών! Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα, η ανέγερση του ξενοδοχείου υπολογίζεται να ξεκινήσει εντός του 2018. Η διάρκεια των έργων εκτιμάται στα τρία χρόνια, άρα αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021. Το κόστος του πολυτελούς ξενοδοχείου θα φθάσει τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύεται ότι η λειτουργία του πεντάστερου ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του τριώροφου πολυτελούς εστιατορίου, θα αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό την περιοχή Μακένζι, στη Λάρνακα. Σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν, το ξενοδοχείο θα ενώνεται με το εστιατόριο και κατ’ επέκταση με την παραλία με υπέργεια διάβαση!

Θυμηθείτε πώς θα είναι:

1912345789101112131415161718

Βάσος Βάσου

Send this to a friend