Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δρόμοι και πλημμύρες τα προβλήματα μιας ακόμα περιοχής της Λάρνακας
Δρόμοι και πλημμύρες τα προβλήματα μιας ακόμα περιοχής της Λάρνακας

Δρόμοι και πλημμύρες τα προβλήματα μιας ακόμα περιοχής της Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017, η τέταρτη κατά σειρά  συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με κατοίκους Συνοικισμών, Ενοριών και Περιοχών της Λάρνακας.

 Η συνάντηση του Δημάρχου, Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου, πραγματοποιήθηκε στο καφενείο Σταυροδρομίου, στην παρουσία πολλών κατοίκων. Ο Κοινοτάρχης της Ενορίας και οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα, αλλά και εισηγήσεις προς τον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς  Συμβούλους που παρέστησαν.

 Τα προβλήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως τα θέματα που δημιουργούνται από τις έντονες βροχοπτώσεις, όπως το πλημμύρισμα συγκεκριμένων σημείων, με αποτέλεσμα τη δύσκολη διακίνηση των κατοίκων, αλλά και τον κίνδυνο της εισροής νερού στα σπίτια.   Παράλληλα, έγινε αναφορά στην κακή κατάσταση των δρόμων, που έχουν γεμίσει με λακκούβες και αποτελούν κίνδυνο για τα οχήματα και την ασφάλεια των οδηγών, την έλλειψη αλλά και την επιδιόρθωση  πεζοδρομίων.

thumbnail_IMG_2444

 Επίσης, τόσο ο Κοινοτάρχης, όσο και οι κάτοικοι, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας για την άμεση ανταπόκριση στις περιπτώσεις που καλέστηκε εκτός προγράμματος για την περισυλλογή σκυβάλων και άλλων αντικείμενων που αφήνουν κάποιοι κάτοικοι σε ανοικτούς χώρους της περιοχής.

 Ο Δήμαρχος καθώς και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν παρόντα, ανέφεραν ότι ο σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η άμεση και εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου και των δημοτών. Διαμέσου αυτών των τακτικών συναντήσεων δίνεται η ευκαιρία στον δημότη να προσεγγίσει την Τοπική Αρχή, ενημερώνοντάς την και στη συνέχεια η επίλυση των προβλημάτων.

thumbnail_IMG_2445

 Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι μπορούν και θα ληφθούν άμεσα μικρά μέτρα για απάμβλυνση του προβλήματος των πλημμυρών, αλλά και μέτρα βελτίωσης των πεζοδρομίων. Επίσης, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο 1εκ. ευρώ για την επιδιόρθωση των δρόμων και τα χρήματα επαρκούν μόνο για επιδιόρθωση ορισμένων κύριων οδών και τόνισε ότι κάποιες προσωρινές επιδιορθώσεις σε λακκούβες, θα μπορούν να αρχίσουν άμεσα και ότι από το 2018 θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια για την επιδιόρθωση των δρόμων.

 Μετά το τέλος της συνάντησης, ακλούθησε περιδιάβαση στην περιοχή με σκοπό την επί τόπου καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία στη συνέχεια θα αναλάβουν τα αρμόδια Τμήματα του Δήμου, για ανάλογο χειρισμό.

 thumbnail_IMG_2454

Send this to a friend