Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αποκαλύψεις για τον φόνο της Ντανιέλας – «Να την κτυπήσετε»
Αποκαλύψεις για τον φόνο της Ντανιέλας – «Να την κτυπήσετε»

Αποκαλύψεις για τον φόνο της Ντανιέλας – «Να την κτυπήσετε»

«Εάν δεν επέμενε κι εάν δεν με πίεζε για τη ληστεία, δεν θα το έκανα», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο καταδικασθείς σε 13 χρόνια φυλάκιση Πλάμεν Πέλοβ.

«Λυπάμαι γι’ αυτό που έγινε. Έκανα λάθος. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Είναι άδικο, όμως, να πληρώσουμε μόνο εγώ και ο Ντάνιελ Σλάβτσεβ. Εάν δεν επέμενε ο Παναγιώτης κι εάν δεν με πίεζε για τη ληστεία, δεν θα το έκανα»… Ο καταδικασθείς σε 13 χρόνια φυλάκιση για την ανθρωποκτονία της Ντανιέλας Ρόσκα, Πλάμεν Πέλοβ, 32 χρόνων, από τη Βουλγαρία, κατέθεσε την Τετάρτη (11/1) στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Παναγιώτη Αλεξάνδρου, 26 χρόνων, από την Αραδίππου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 36χρονης γυναίκας από τη Μολδαβία, αλλά αρνείται ενοχή. Για την ίδια υπόθεση, ο Πέλοβ εκτίει ποινή φυλάκισης 13 χρόνων και ο φίλος και ομοεθνής του Ντάνιελ Σλάβτσεβ ποινή 10 χρόνων. Με τη βοήθεια διερμηνέα, ο Πέλοβ ανάγνωσε στο δικαστήριο την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία στις 22 περασμένου Νοεμβρίου αναφορικά με τα γεγονότα που προηγήθηκαν του εγκλήματος της 31ης Οκτωβρίου 2015, στην περιοχή Μακένζι. Ο Πέλοβ είπε ότι γνώρισε τον Παναγιώτη Αλεξάνδρου σε γυμναστήριο της Λάρνακας. Τότε ο Αλεξάνδρου διατηρούσε σχέσεις με το θύμα. Τον περασμένο Αύγουστο ο κατηγορούμενος του είπε ότι χώρισε με την Ντανιέλα και ότι η κοπέλα αυτή είχε κλέψει χρυσαφικά και χρήματα από το σπίτι των γονιών του, αξίας περίπου 25 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Αλεξάνδρου του ζήτησε να βρει ακόμα ένα πρόσωπο για να μπουν στο διαμέρισμα της Ντανιέλας και να πάρουν πίσω τα πράγματα που είχε κλέψει, λέγοντάς του ότι θα τα μοίραζαν στα τρία.

«Με πίεζε πολύ»

Ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι στην αρχή αρνήθηκε, αλλά τις επόμενες μέρες ο κατηγορούμενος συνέχισε να τον πιέζει πάρα πολύ, λέγοντας του ότι θα έβγαζαν πολλά χρήματα. «Δέχθηκα να το κάνω επειδή με πίεζε, αλλά και λόγω των λεφτών που μου υποσχέθηκε ότι θα έπαιρνα», συμπλήρωσε. Περαιτέρω, ο μάρτυρας έκανε αναφορά και στο GPS, το οποίο ο ίδιος τοποθέτησε κάτω από το αυτοκίνητο του θύματος, έπειτα που του εξήγησε ο κατηγορούμενος (μαζί με κάποιον άλλο φίλο του), έτσι ώστε να παρακολουθεί (ο Αλεξάνδρου) τις κινήσεις της 36χρονης και όταν θα απουσίαζε από το διαμέρισμά της να γινόταν η διάρρηξη.

«Να την κτυπήσετε»

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο Πλάμεν Πέλοβ υποστήριξε ότι ο Αλεξάνδρου του είχε πει πως αν η Ντανιέλα βρισκόταν στην πολυκατοικία την ώρα της διάρρηξης, να την κτυπούσαν με τον Σλάβτσεβ, να την έδεναν και να κλέψουν τα πράγματα όπως είχαν συμφωνήσει. Μάλιστα, ο Π. Αλεξάνδρου, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, ήταν πρόθυμος να ερχόταν κι αυτός μαζί τους και δεν τον ενδιέφερε αν τον έβλεπε η Ντανιέλα.

«Με οποιονδήποτε τρόπο»

Στην πολυσέλιδη κατάθεσή του ο Πέλοβ είπε ότι ο Αλεξάνδρου τον πίεζε να κάνουν τη ληστεία… με οποιονδήποτε τρόπο για να πάρουν τα λεφτά. «Εγώ βαρέθηκα αυτή την πίεση από τον Παναγιώτη. Ήθελα να κάνω μία τελευταία δοκιμή», πρόσθεσε. Ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο τον τρόπο με τον οποίο εισήλθε στο διαμέρισμα του θύματος από την ταράτσα της πολυκατοικίας, με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού και στολής ορειβασίας. Περιέγραψε, επίσης, τον τρομοκρατικό τρόπο με τον οποίο επέφερε, με τα βάναυσα κτυπήματά του, το θάνατο στην Ντανιέλα Ρόσκα, την πάλη που έγινε

με την κοπέλα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο την έδεσε, με την βοήθεια του Σλάβτσεβ. Όπως είπε, όλα έγιναν πάνω στον πανικό του… «Αυτό που έγινε δεν το είχα υπολογίσει, ούτε το είχα προγραμματίσει. Δεν ήθελα να πεθάνει η Ντανιέλα. Νιώθω πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό μου», επισήμανε.

«Να με συγχωρέσει ο Θεός»

Καταλήγοντας, ο Πέλοβ είπε στο κακουργιοδικείο ότι ήταν… με διαταγή του Παναγιώτη ότι έκανε με την Ντανιέλα και ζήτησε συγχώρεση από τον Θεό και από τους οικείους της νεκρής γυναίκας. «Θα πρέπει να τιμωρηθεί και αυτός που μας έβαλε να το πράξουμε», κατέληξε. Να σημειωθεί, ότι ο Πλάμεν Πέλοβ είχε διαφύγει από την Κύπρο λίγες μέρες μετά το έγκλημα, αλλά επέστρεψε αυτόβουλα στο νησί και παραδόθηκε στην Αστυνομία. Την Πέμπτη (12/1) θα συνεχιστεί η κυρίως εξέταση από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Θανάση Παπανικολάου και θ’ ακολουθήσει η αντεξέταση του μάρτυρα από το δικηγόρο υπεράσπισης Γεώργιο Α. Γεωργίου.

Send this to a friend