Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Καυγάδες και διαφωνίες με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Χριστοδούλου ελέω της επένδυσης μαμούθ στις Φοινικούδες!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Καυγάδες και διαφωνίες με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Χριστοδούλου ελέω της επένδυσης μαμούθ στις Φοινικούδες!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Καυγάδες και διαφωνίες με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Χριστοδούλου ελέω της επένδυσης μαμούθ στις Φοινικούδες!

Καυγάς για να μη μπει ταφόπλακα στην επένδυση 100-150 εκατομμυρίων ευρώ με το ξενοδοχείο- μαμούθ στις Φοινικούδες, ξέσπασε στη Συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου Λάρνακας. 

Ο Δημαρχεύων Πέτρος Χριστοδούλου σε συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δήμου, παρουσίασε προς έγκριση επιστολή, για να ακυρωθεί το συμβόλαιο του Δήμου Λάρνακας με τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο. Μερίδα Δημοτικών Συμβούλων τάχθηκε εναντίον κατηγορώντας τον Δημαρχεύοντα ότι βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πόλης.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αντέδρασαν, εξέφραζαν την αγωνία τους να μη χαθεί από τη Λάρνακα μια τόσο μεγάλη επένδυση που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη στην πόλη. Τα αίματα άναψαν στη Δημοτική επιτροπή και οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν. Η συναίνεση ήρθε μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Ππεκρή, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, για να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Ως εκ τούτου δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση και τίποτα δεν είναι οριστικό με το ξενοδοχείο- μαμούθ στις Φοινικούδες. Τη Δευτέρα αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο αν ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος θα πάρει παράταση για να προχωρήσει στην επένδυση (ή αν θα πάρει τα εκατομμύρια του να τα επενδύσει σε άλλη πόλη, λέμε εμείς).

Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος, έχει ζητήσει μέσω του νομικού του συμβούλου, να του δοθεί παράταση μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τον Δήμο. Ο Ρώσος επενδυτής σχεδιάζει να ανεγείρει πεντάστερο ξενοδοχείο σε Δημοτικό οικόπεδο στις Φοινικούδες. Ο επενδυτής θα έπρεπε να είχε καταβάλλει 1 εκ ευρώ στο Δήμο τον περασμένο Νοέμβριο και επειδή παρέλειψε το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την ακύρωση του συμβολαίου.

Ο επενδυτής δεν έχει υποβάλλει ακόμη σχέδια για έκδοση Πολεοδομικής άδειας στο Δήμο Λάρνακας. To Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για ακύρωση του συμβολαίου, με το δικαιολογητικό ότι ο επενδυτής δεν συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις του έναντι του Δήμου, δηλαδή δεν κατέβαλε τη δεύτερη δόση και δεν κατέθεσε αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, επιδότης θυροκόλλησε στην κεντρική είσοδο των γραφείων του επενδυτή, την πρόθεση του Δήμου Λάρνακας. Σύμφωνα με τον Νομικό Σύμβουλο του Ρώσου επενδυτή Ανδρέα Ζαχαρίου με τον οποίο επικοινωνήσαμε, έχουν προκύψει προβλήματα με τους χρήστες του ακινήτου, των οποίων τα ενοικιαστήρια συμβόλαια έχουν λήξει, ωστόσο εκκρεμούν στο δικαστήριο τουλάχιστον 12 υποθέσεις με ενοικιαστές που αρνούνται να φύγουν.

Ο Ρώσος επενδυτής είχε καταβάλλει ήδη 1,5εκ ευρώ ως προκαταβολή για το αξίας 5 εκ Δημοτικό ακίνητο στις Φοινικούδες. Με τα χρήματα αυτά ο Δήμος Λάρνακας κατασκεύασε το Κοιμητήριο στην Τερσεφάνου. Ο Ρώσος επενδυτής σε περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει ακύρωση του συμβολαίου, σύμφωνα με τον νομικό του σύμβουλο, θα διεκδικήσει μέσω Δικαστηρίου, το ενάμισι εκατομμύριο που ήδη κατέβαλλε, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανάπτυξη των γειτονικών τεμαχίων γης, που ήδη έχει αγοράσει από ιδιώτες.

Η προτεινόμενη επένδυση για πεντάστερο ξενοδοχείο –μαμούθ, προννοεί ξενοδοχείο άνω των 20 ορόφων με καταστήματα, γραφειακούς χώρους, οικιστικά διαμερίσματα και boutique hotel.

 

Send this to a friend