Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανδρέας Τρικωμίτης: Ο Κύπριος μαχητής που κατέκτησε τα πάντα στο ημιεπαγγελματικό ΜΜΑ
Ανδρέας Τρικωμίτης: Ο Κύπριος μαχητής που κατέκτησε τα πάντα στο ημιεπαγγελματικό ΜΜΑ

Ανδρέας Τρικωμίτης: Ο Κύπριος μαχητής που κατέκτησε τα πάντα στο ημιεπαγγελματικό ΜΜΑ

Στις 26 Νοεμβρίου 2016, η Κύπρος εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ημιεπαγγελματικό ΜΜΑ, με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Τρικωμίτη. Ο άλλοτε Παγκυπριονίκης του Judo μπήκε στο ρινγκ για τη σπουδαιότερη μάχη της καριέρας του (μέχρι την επόμενη) και βγήκε θριαμβευτής απέναντι στον Ιρλανδό Makinde Adeyemi.

Αποκλειστικά στο ONEMANshow, o Ανδρέας Τρικωμίτης μιλά για την μεγάλη του επιτυχία, το μέλλον του στο άθλημα, πως ασχολήθηκε αρχικά με αυτό, ενώ στέλνει μήνυμα σε όσους έχουν όνειρα που φαντάζουν δύσκολο να πραγματοποιηθούν.

Ανδρέα, είσαι πλέον ο νέος κάτοχος του πιο σημαντικού τίτλου στο ΜΜΑ στο ημιεπαγγελματικό επίπεδο. Πανηγύρισες με έντονο τρόπο την επιτυχία σου, δείχνοντας ότι δούλεψες σκληρά για να φτάσεις σε αυτήν. Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματά σου μετά τη μεγάλη νίκη;
Όταν πραγματικά δουλέψεις τόσο σκληρά, τότε σίγουρα τα συναισθήματα ικανοποίησης και χαράς είναι πολύ πιο έντονα. Ένιωσα ότι όλοι οι κόποι και οι θυσίες μου δεν πήγαν χαμένα και η κατάκτηση του τίτλου με έκανε περήφανο.

Πως ήταν μια τυπική ημέρα προετοιμασίας για έναν τόσο σημαντικό αγώνα; Σαν αθλητής του ΜΜΑ, ποια στοιχεία της καθημερινότητας «στερείσαι» ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;
Η ώρα 9 το πρωί ξεκινούσα για την πρώτη μου προπόνηση και τελείωνα περίπου στις 10 το βράδυ την τελευταία μου προπόνηση. Ο συνδυασμός των προγραμμάτων μου συμπεριλάμβανε 2 με 3 προπονήσεις την ημέρα 5 με 6 φορές την βδομάδα. Γενικά ο πρωταθλητισμός και ιδιαίτερα οι Μικτές Πολεμικές Τέχνες, χρειάζονται πολλή πειθαρχία, σκληρή προπόνηση και πολλές στερήσεις. Επιπλέον υγιεινή διατροφή και αυτοσυγκράτηση. Στην καθημερινότητα μου είναι επάναγκες να έχω συνέπεια και συνέχεια χωρίς να υπάρχει καθόλου περιθώριο για οποιουδήποτε είδους δικαιολογία.

Στο χώρο του ΜΜΑ υπάρχει αρκετό trash talking και προσπάθεια επηρεασμού της ψυχολογίας κάθε αντίπαλου. Άλλωστε ο κορυφαίος του είδους, Conor McGregor, είναι εξαιρετικός σε αυτό. Πως διατηρεί τη ψυχραιμία του ένας αθλητής τόσο έξω, όσο και μέσα στο ρινγκ όταν έχουν προηγηθεί τέτοιες δηλώσεις;
Το να διατηρεί ένας αθλητής του ΜΜΑ την ψυχραιμία του χρειάζεται πειθαρχία. Πρέπει να ζυγίζει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο και να αντιδρά ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί.

Έχεις κάποιο γούρι ή κάποια συνήθεια πριν από κάθε αγώνα; Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα πάνω στα οποία κτίζεις την αυτοπεποίθησή σου;
Τα στοιχεία που πιστεύω ότι κάποιος κτίζει την αυτοπεποίθηση του είναι πολλά και ιδιαίτερα για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά. Προσωπικά η σωστή και σκληρή προπόνηση με κρατά έτοιμο για κάθε μου αγώνα, καθώς και η πίστη στο Θεό με κάνει ακόμα πιο δυνατό.

Στην Κύπρο το ΜΜΑ είναι κάθε άλλο παρά δημοφιλές. Πως επέλεξες να ασχοληθείς με αυτόν τον χώρο, γνωρίζοντας ότι η επιτυχία βρίσκεται στο εξωτερικό;
Επέλεξα το ΜΜΑ γιατί μεγάλωσα μέσα στον πρωταθλητισμό. Ξεκίνησα Judo και ενόργανη γυμναστική από την ηλικία των 4 χρονών και το πρώτο το συνέχισα μέχρι και τις σπουδές μου. Όταν οι κανόνες του judo άλλαξαν, δεν θέλησα να αλλάξω τον τρόπο που πάλευα για τόσα χρόνια οπότε αποφάσισα να ακολουθήσω κάτι διαφορετικό. Το ΜΜΑ όντως είναι ένα πάρα πολύ δημοφιλές άθλημα στο εξωτερικό γιατί είναι συναρπαστικό και ενδιαφέρον.

Τι έγινε στο τέλος του αγώνα;
Τον Νοέμβριο του 2015 αγωνίστηκα και νίκησα το Title Elimination Fight και το δικαίωμα να αγωνιστώ για τον τίτλο του Shinobi MMA Fighting Championship. Τον τίτλο κατείχε ο Άγγλος πρωταθλητής ο οποίος έπρεπε να αγωνιστεί για να υπερασπιστεί την ζώνη και για δύο φορές, χωρίς κανένα τραυματισμό αρνήθηκε. Εγώ όμως έπρεπε να προετοιμαστώ σκληρά και τις δύο αυτές φορές και να μεταβώ στην Αγγλία για να αγωνιστώ μαζί του. Φάνηκε προφανώς ότι αυτός δε ήθελε να με αντιμετωπίσει, έτσι λόγω των κανονισμών αφού είχε αρνηθεί δύο φορές να υπερασπιστεί τον τίτλο και αγωνίστηκε σε άλλη οργάνωση των μικτών πολεμικών τεχνών, τότε οι υπεύθυνοι του Shinobi του αφαίρεσαν τον τίτλο και τον τιμώρησαν αφήνοντας κενή την θέση του τίτλου για να αγωνιστεί κάποιος άλλος πρωταθλητής. Στις μικτές πολεμικές τέχνες μπορούν να έχουν δύο πρωταθλητές σε μια κατηγορία το οποίο δεν είναι συνηθισμένο. Αυτό γίνεται μόνο όταν ο πρωταθλητής είναι βαριά τραυματισμένος και δεν μπορεί να αγωνιστεί για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτή τη περίπτωση αυτό δεν ισχύει.

Στις 26.11.2016 πάλεψα με ένα πολύ σκληρό αντίπαλο, τον πρωταθλητή Ιρλανδίας, κερδίζοντας τον τίτλο και την ζώνη του νέου Πρωταθλητή Αγγλίας. Αυτός μετά το τέλος του αγώνα και αφού τότε πιστεύω συνειδητοποίησε ότι έχασε πραγματικά τον τίτλο του πρωταθλητή τρέφοντας ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να παραμείνει ταυτόχρονα και εκείνος μαζί μου πρωταθλητής, βγήκε στο ρινγκ για να κάνει επίδειξη. Τότε και εγώ αντέδρασα ανάλογα. Μετά από αυτήν την επιτυχία μου θα ασχοληθώ σε επαγγελματικό επίπεδο αφού στο ημιεπαγγελματικό επίπεδο έχω φτάσει στην κορυφή.

Σαν ένας άνθρωπος που δούλεψες σκληρά για να φτάσεις εδώ που βρίσκεσαι, ποια είναι η δική σου συμβουλή για κάποιον που έχει όνειρα αλλά είτε δυσκολεύεται να τα πραγματοποιήσει ή μένει στη σκέψη;
Κυνήγα τα όνειρα σου με αφοσίωση και όσο πιο σκληρά αγωνίζεσαι τόσο πιο καλά ανταμείβεσαι.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου για την αγάπη και την υποστήριξη που μου έχουν δείξει:

  • Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd
  • Servuspride – Costas Tsirides & CO LLC
  • OPAP Cyprus
  • C. Argyrou & Associates L.L.C.
  • Nicolaides Group – Property Developers & Real Estate Agents
  • Suzuki Cyprus
  • On & Off Supplement Store – Cyprus Larnaca/Nicosia/Limassol
  • BHS Diagnostics – Dr Tymvios Medical Laboratory

Στον πιο κάτω σύνδεσμο, μπορείς να παρακολουθήσεις στιγμή προς στιγμή τη μάχη του Ανδρέα Τρικωμίτη προς την κατάκτηση του τίτλου που έγινε στις 26 Νοεμβρίου:

Αν θέλεις να ακολουθήσεις τον Ανδρέα στο ταξίδι του προς την κορυφή, τότε μπορείς να επισκεφτείς τους προσωπικούς του λογαριασμούς σε:

Instagram
Facebook
Twitter

Πηγή: onemanshow.com.cy

Send this to a friend