Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σωτήρης Ιωάννου: “Έτσι θα αλλάξουμε τη Λάρνακα…”
Σωτήρης Ιωάννου: “Έτσι θα αλλάξουμε τη Λάρνακα…”

Σωτήρης Ιωάννου: “Έτσι θα αλλάξουμε τη Λάρνακα…”
Στις 18 Δεκεμβρίου οι πολίτες της Λάρνακας θα κληθούν να εκλέξουν το νέο δημοτικό συμβούλιο. Ένας θεσμός που διαταράχτηκε όσο κανένας άλλος λόγω των πρόσφατων αποκαλύψεων. Για όλα αυτά όμως που ακούσαμε δεν είδαμε καμία ουσιαστική τιμωρία. Η διαφθορά και η ατιμωρησία βασιλεύει για μία ακόμη φορά στην Κύπρο, αυτή τη φορά στην Λάρνακα.

Την ίδια ώρα οι Λαρνακείς νοιώθουν την παραμέληση σκληρά μέσα στο πετσί τους. Η Λάρνακα έχει αφεθεί εκτός από την κεντρική εξουσία με αποτέλεσμα οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης να πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων.

Θεωρώ όμως πως για όλα αυτά πρώτιστη ευθύνη φέρουν τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια που αναλώνονταν σε κομματικές συγκρούσεις αντί να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις για τη Λάρνακα. Αυτό είναι ένα μεγάλο αίσχος και πρέπει επιτέλους αντιληφθούμε όλοι μας πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να αλλάξει και η δύναμη της ψήφου που κατέχουμε όλοι μας μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την αλλαγή.


Έτσι, λοιπόν, αντιλαμβανόμενος αυτές τις καταστάσεις και με πλήρη επίγνωση της ευθύνης αποφάσισα να κατέλθω Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας με το Ε.ΛΑ.Μ. Για να ξεκαθαρίζουμε, όμως, ούτε τρέφω ψευδαισθήσεις πως μπορούμε να περάσουμε όλες μας τις θέσεις, ούτε έχω στα χέρια μου ένα μαγικό ραβδί που θα μπορεί να μεταμορφώσει τη Λάρνακα. Η δική μου νοοτροπία όμως είναι πως είτε με τις προτάσεις μας θα αναγκάζουμε τα υπόλοιπα κόμματα να συμφωνήσουν και συλλογικά να συμβάλουμε στη βελτίωση του τρόπου ζωής των συμπολιτών μας είτε θα απορρίπτουν τις προτάσεις μας και θα τους εκθέτουμε ενώπιον του Λαού. Τότε πολύ εύκολα οι συμπολίτες μας θα κατανοήσουν ποιοι δουλεύουν πραγματικά για το κοινό συμφέρον και ποιοι εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Όσο για τις θέσεις μας η πολιτική μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα κινηθεί σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος θα είναι αυτός της κάθαρσης και της διαφάνειας. Θα απαιτήσουμε να γίνει λογιστικός έλεγχος ώστε να μάθουμε τι χρωστά η Λάρνακα, σε ποιους και γιατί. Επίσης, θα ζητήσουμε να γίνει εξέταση στα συμβόλαια μεγάλων έργων ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Στο ζήτημα των συμβολαίων απαιτούμε να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες με στόχο την έγκαιρη, ασφαλή και ποιοτική αποπεράτωση των δημοσίων έργων.

Ο δεύτερος άξονας στον οποίο θα κινηθούμε είναι αυτός της ανάπτυξης. Επιγραμματικά θα χτυπήσουμε την ανεργία με την υποχρεωτική πρόσληψη στο Δήμο συμπολιτών μας σε όλους τους τομείς, την προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος μέσω της διεθνούς προβολής της Λάρνακας και τη συνεργασία με ξένους συλλόγους ώστε να διεξάγουν εδώ τη χειμερινή τους προετοιμασία, την εκμετάλλευση του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας τόσο σε τουριστικό όσο και εμπορικό τομέα. Επίσης, στοχεύουμε ώστε να διεκδικήσουμε σε βάθος χρόνου τη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου κίνηση που αυτόματα αναβαθμίζει το κέντρο της Λάρνακας τη χειμερινή περίοδο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Ακόμη, θα ζητήσουμε τη δημιουργία ειδικού γραφείου που θα ασχολείται αποκλειστικά με ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης ώστε να δοθούν κίνητρα σε νέους να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Στο ζήτημα των μικρών επιχειρήσεων και στα πλαίσια της προστασίας τους θα απαιτήσουμε την πάταξη του παρεμπόριου που διεξάγεται στην Λάρνακα.

Εννοείται πως δεν θα παραλείψουμε να αναδείξουμε το λαμπρό ιστορικό παρελθόν της Λάρνακας καθώς και τα αρχαία και νεότερα μνημεία τα οποία δυστυχώς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Κλείνοντας, καλώ τον κάθε πολίτη της Λάρνακας να αντιληφθεί το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Ο κάθε πολίτης της Λάρνακας θα πρέπει να επιλέξει τι ακριβώς θέλει για την πόλη. Εάν επιθυμεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να επιλέξει ξανά τους ίδιους. Εάν όμως θέλει πραγματική αλλαγή, κάθαρση και ανάδειξη του σημαντικού γεωγραφικού ρόλου της πόλης θεωρώ πως η καταλληλότερη επιλογή είναι η υποψηφιότητα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Είναι καιρός όσα συζητά ο κόσμος στην καθημερινότητά του να γίνουν πράξεις. Είναι καιρός οι έννοιες της τιμωρίας και της κάθαρσης να πάρουν σάρκα και οστά.

Η 18η Δεκεμβρίου θα φέρει αύξηση των ποσοστών του Ε.ΛΑ.Μ. και θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους όσους ευθύνονται για τη σημερινή τραγική κατάσταση της πόλης πως ο κόσμος ξύπνησε και ανοίγει πλέον νέους δρόμους για το μέλλον της πόλης.

Σωτήρης Ιωάννου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας

 Send this to a friend