Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνεστίαση παλιών Ειρηνευτών στη Λάρνακα!
Συνεστίαση παλιών Ειρηνευτών στη Λάρνακα!

Συνεστίαση παλιών Ειρηνευτών στη Λάρνακα!

Για πέμπτη φορά τα τελευταία χρόνια, Σουηδοί αφυπηρετήσαντες αξιωματικοί των Ηνωμένων Εθνών που υπηρέτησαν τις προηγούμενες δεκαετίες στην Κύπρο, θα πραγματοποιήσουν σειρά εκδηλώσεων συνεύρεσης και συνεστίασης στη Λάρνακα.

Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, 77 μέλη του οργανισμού «International Order Of White Horse» αναμένεται να καταφθάσουν στην Κύπρο τις προσεχείς μέρες, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα (26/9-1η  Οκτωβρίου). Πρόκειται για παλιούς αξιωματικούς της Ειρηνευτικής Δύναμης, οι οποίοι υπηρέτησαν στην Κύπρο από το 1964 μέχρι το 1993, κυρίως στη Λάρνακα και στην Πύλα. Οι εκδηλώσεις συνεστίασης θα λάβουν χώρα στο Μεσαιωνικό Κάστρο των Φοινικούδων, σε ξενοδοχεία και σ’ εστιατόρια της πόλης, ενώ θα διοργανωθούν και διάφορες εκδρομές εκτός Λάρνακας.

Οι παλιοί ειρηνευτές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τους χώρους όπου υπηρέτησαν. Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, κάποιοι από τους αφυπηρετήσαντες Σουηδούς αξιωματικούς θα συνδυάσουν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις με τις διακοπές τους και θα παρατείνουν τη διαμονή τους στη Λάρνακα για περίοδο δύο ή τριών εβδομάδων.

Να σημειωθεί, ότι το 2014 η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής τίμησε ως «Loyal Friends» (πιστοί φίλοι) σε ειδική εκδήλωση όσους Σουηδούς πρώην αξιωματικούς των Ηνωμένων Εθνών επισκέφθηκαν επανηλλειμμένα τη Λάρνακα για τις διακοπές τους μετά την αφυπηρέτησή τους.

Send this to a friend