Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πενθήμερη κράτηση στον Ανδρέα Παττίχη, οι έρανοι… μαϊμού για παιδί με καρκίνο, οι αποδείξεις και οι τραπεζικοί λογαριασμοί (Όλα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο)
Πενθήμερη κράτηση στον Ανδρέα Παττίχη, οι έρανοι… μαϊμού για παιδί με καρκίνο, οι αποδείξεις και οι τραπεζικοί λογαριασμοί (Όλα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο)

Πενθήμερη κράτηση στον Ανδρέα Παττίχη, οι έρανοι… μαϊμού για παιδί με καρκίνο, οι αποδείξεις και οι τραπεζικοί λογαριασμοί (Όλα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο)

Έκανε εράνους έξω από εκκλησίες, αλλά φαίνεται πως τσέπωνε τις εισφορές… Ύποπτος για την υπόθεση αυτή είναι ο Ανδρέας Παττίχης, 32 χρόνων, από τη Λάρνακα, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα (9/9) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για περίοδο πέντε ημερών.

Εναντίον του η αστυνομία διερευνά αδικήματα κλοπής από αντιπρόσωπο και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο ΤΑΕ Λάρνακας, στις 22 περασμένου Αυγούστου κατά τη διάρκεια κηδείας στην Πύλα, ο ύποπτος βρισκόταν έξω από την εκκλησία και μάζευε εισφορές. Όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την εκεί παρουσία του, ανέφερε ότι μάζευε εισφορές για κάποιο παιδί που είχε καρκίνο στην Πάφο. Ο 32χρονος παρέδωσε σε συγγενικό πρόσωπο του εκλιπόντος που κηδεύτηκε στην Πύλα δύο μπλοκ χειρόγραφων αποδείξεων, στα οποία αναγράφεται τ’ όνομα του προσώπου που καταβάλλει την εισφορά και τον σκοπό για τον οποίο γίνεται ο έρανος. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υπόπτου, το ποσό που προκύπτει σύμφωνα με τα μπλοκ ανέρχεται στα 1500 ευρώ. Ωστόσο, έπειτα από έλεγχο που διενήργησε ο παραπονούμενος, το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε ανήλθε στα 1896 ευρώ…

Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον 32χρονο, αυτός ισχυρίστηκε ότι έχει καταγραμμένα και άλλα ονόματα που έδωσαν εισφορές, αλλά τα έγραψε σε πρόχειρες κόλλες, διότι δεν είχε άλλα μπλοκ στην κατοχή του… Με βάση, όμως, όλες τις λίστες και τα μπλοκ αποδείξεων που παρέδωσε ο ύποπτος, προκύπτει ότι το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε για τον έρανο ανήλθε στις 3100 ευρώ και όχι 1500 όπως αρχικά ισχυρίστηκε ότι εισέπραξε. Όταν ζητήθηκε από τον ύποπτο να παρουσιάσει σχετική τραπεζική απόδειξη κατάθεσης των χρημάτων, αυτός ανέφερε ότι δεν έχει φυλάξει το σχετικό απόκομμα.

Ισχυρίστηκε, όμως, ότι απέστειλε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα του παιδιού για το οποίο έγινε ο έρανος. Σ’ επικοινωνία της αστυνομίας με τον πατέρα του άρρωστου παιδιού, αυτός είπε ότι ήταν σε γνώση του ότι ο ύποπτος εισπράττει εισφορές για το παιδί του. Ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν έχει παραλάβει οποιαδήποτε χρήματα σε σχέση με τις εισφορές που έγιναν κατά την κηδεία στην Πύλα, στις 22 Αυγούστου. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί οποιοδήποτε τραπεζικό έμβασμα και ο ύποπτος δεν έχει παρουσιάσει οποιαδήποτε απόδειξη σε σχέση με τους ισχυρισμούς που προβάλλει.

Κι άλλοι «έρανοι»

Σ’ έρευνα που έγινε στην οικία του, εντοπίστηκαν τρία μπλοκ χειρόγραφων αποδείξεων. Όταν του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο, ισχυρίστηκε ότι έκανε κι άλλους εράνους για τον μικρό που πάσχει από καρκίνο. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν άλλα τέσσερα μπλοκ αποδείξεων. Οι αποδείξεις φαίνεται να εκδόθηκαν κατά το διάστημα 24 Ιουλίου και 27 Αυγούστου 2016.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν αποδείξεις προς 152 πρόσωπα και εισπράχθηκε το ποσό των 2.026 ευρώ. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από την αστυνομία, ο πατέρας του άρρωστου παιδιού εξέφρασε πλήρη άγνοια για το γεγονός ότι ο ύποπτος είχε διενεργήσει κι άλλους εράνους και κατ’ επέκταση είχε μαζέψει χρήματα. Το μόνο που γνώριζε είναι ότι μαζεύτηκαν 3100 ευρώ από τον έρανο της 22ης Αυγούστου και ανέμενε να του καταβληθούν τα χρήματα. Ο εξεταστής της υπόθεσης κατέθεσε, επίσης, ότι ο ύποπτος έχει απασχολήσει ξανά την αστυνομία με παρόμοιας φύσης αδικήματα.

 

Send this to a friend