Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η Λάρνακα πάει Προεδρικό…
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η Λάρνακα πάει Προεδρικό…

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η Λάρνακα πάει Προεδρικό…

Καθοριστική για την μετέπειτα πορεία κι εξέλιξη σημαντικών αναπτυξιακών έργων της Λάρνακας θεωρείται η σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, στις 10.30π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, αντιπροσωπεία του Δήμου Λάρνακας, μ’ επικεφαλής τον δημαρχεύοντα Πέτρο Χριστοδούλου, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία θα τεθούν επί τάπητος τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πόλη του Ζήνωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα συζητηθεί το μέλλον του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αναζήτηση επενδυτή εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τα παράλια του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ενώ θα εξεταστούν και τα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται στην πόλη με τη βοήθεια των διαρθρωτικών ταμείων (18 εκατομμύρια ευρώ), όπως είναι η ανέγερση της δημοτικής αγοράς, του δημοτικού κήπου, η ανάπλαση της ενορίας του Αη Γιάννη, η δημιουργία νέων ποδηλατοδρόμων κ.α.

Ο δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου δήλωσε ότι την συνάντηση αυτή, την ζήτησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να γίνει μία γενική ανασκόπηση των θεμάτων που απασχολούν τη Λάρνακα, καθότι για τα πλείστα έργα παρατηρείται καθυστέρηση στην προώθησή τους. Παρόντες στη σύσκεψη θα είναι αντιπροσωπεία του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου καθώς και οι επικεφαλής των κομματικών ομάδων στο δημοτικό συμβούλιο.

Μετακίνηση πετρελαιοειδών       

Εξάλλου, για το καυτό θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τα παράλια της Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη συνάντηση παραγόντων της πόλης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ιωνά Νικολάου. Όπως διαφάνηκε από τη συνάντηση αυτή, θεωρείται απίθανο το χρονοδιάγραμμα της 31ης Ιανουαρίου 2017, που προβλέπει μετακίνηση όλων των οχληρών εγκαταστάσεων, να έχει υλοποιηθεί.

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνεται και στο Διάταγμα Τερματισμού Χρήσης των εγκαταστάσεων που εξέδωσε ο Δήμος Λάρνακας. Ο Ιωνάς Νικολάου άσκησε έντονη κριτική στις κρατικές υπηρεσίες που ασχολούνται με τις υποδομές στο Ενεργειακό Κέντρο του Βασιλικού, αλλά και στις ίδιες τις εταιρίες πετρελαιοειδών και υγραερίου για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση των διαδικασιών. Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι εταιρείες να ζητήσουν παράταση του πιο πάνω χρονοδιαγράμματος, δηλαδή πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2017. Πάντως, ο Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι αρχές του 2017 θα δημοσιευτεί ο σχεδιασμός των πολεοδομικών ζωνών στην περιοχή, η οποία σήμερα παραμένει «εγκλωβισμένη» από τις πετρελαιοδεξαμενές και τα γκάζια.

Send this to a friend