Home ΛΑΡΝΑΚΑ 110 χρόνια του πλάτανου στον Κάτω Δρυ και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται…
110 χρόνια του πλάτανου στον Κάτω Δρυ και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται…

110 χρόνια του πλάτανου στον Κάτω Δρυ και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται…

Διάφορες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα αυτό το καλοκαίρι στην ορεινή κοινότητα Κάτω Δρυ της επαρχίας Λάρνακας, επ’ ευκαιρία των εορτασμών για τα 110α γενέθλια του ξακουστού πλάτανου που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού.

Οι εορτασμοί ολοκληρώνονται με μια βραδιά ποίησης, μουσικής και παραδοσιακών χορών το ερχόμενο Σάββατο, 6 Αυγούστου. Η εορταστική βραδιά θα γίνει κάτω από τον ξακουστό πλάτανο και θα περιλαμβάνει ποίηση, μουσική, τραγούδια, τσιατιστά και παραδοσιακούς χορούς. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Σέργη Καφετζιή, ο οποίος φύτεψε τον πλάτανο το 1906, αλλά και στον ποιητάρη γιο του Σέργη Γ. Καρεκλά. Το γεγονός θα βιντεογραφηθεί και θα συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ με την ονομασία «Ο Κάτω Δρυς και ο Κόσμος του», που υπολογίζεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το ντοκιμαντέρ αυτό θα περιλαμβάνει πρόλογο από τον ερευνητή Δρ. Κώστα Χαραλαμπίδη για τον Κάτω Δρυ και τον Άγιο Νεόφυτο, που γεννήθηκε στο χωριό το 1134. Θα προβάλλονται, επίσης, φωτογραφίες και εναέρια πλάνα του χωριού καθώς και συνεντεύξεις με προσωπικότητες του Κάτω Δρυ.

Κατά την εκδήλωση, το γνωστό οινοποιείο Χριστούδια του Κάτω Δρυ θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους κρασί και σιουτζιούκο. Η πρώτη εκδήλωση για τα 110 χρόνια ζωής του πλάτανου του Κ. Δρυ έγινε τον περασμένο Απρίλιο, με τη δεντροφύτευση πλατάνων και δρυών, που «υιοθέτησαν» ντόπιοι και άλλα ενδιαφερόμενοι.

Όλα τα έσοδα εκείνης της εκδήλωσης δόθηκαν στο Telethon για τους πάσχοντες από νευρομυικές ασθένειες.

 

Send this to a friend