Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φυλάκιση σε… Σκαλιώτη «ιερέα»!
Φυλάκιση σε… Σκαλιώτη «ιερέα»!

Φυλάκιση σε… Σκαλιώτη «ιερέα»!

Πίσω από της φυλακής τα σίδερα κατέληξε ο Δημήτριος Πιττάκης Χρυσοδόντας, ο οποίος εμφανιζόταν στο δικαστήριο με ράσα και υποστήριζε πως ήταν ιερέας Παλαιοημερολογιτών, έπειτα από την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας να τον κρίνει ένοχο, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε υπόθεση που αφορούσε κλοπή χρηματικού ποσού 3200 ευρώ υπό αντιπροσώπου.

Χθες, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε άμεση φυλάκιση 10 μηνών, κρίνοντας ως επιβαρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία που αντιμετώπιζε. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, κατά το 2012 ο Δημήτριος Χρυσοδόντας προσφέρθηκε να βοηθήσει ζευγάρι από την επαρχία Λευκωσίας, το οποίο αντιμετώπιζε ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις στο δικαστήριο που αφορούσαν έκδοση ακάλυπτων επιταγών. Ο κατηγορούμενος εισέπραξε από τους παραπονούμενους τις 3200 ευρώ σε χώρο πλησίον του σταδίου της Ανόρθωσης «Αντώνης Παπαδόπουλος», χρήματα που αφορούσαν, δήθεν, φόρους ακίνητης περιουσίας ενός ακινήτου που υποτίθεται θα μεριμνούσε να πωληθεί προς ανακούφιση του ζεύγους που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Έκτοτε οι παραπονούμενοι ανέμεναν τη βοήθεια του κατηγορουμένου και της εκκλησίας (έτσι τους έλεγε), αλλά βοήθεια δεν έβλεπαν… Μετά το πέρας της δίκης, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο κατηγορούμενος οικειοποιήθηκε το πιο πάνω ποσό.

Να σημειωθεί, ότι ο κατηγορούμενος ήταν διορισμένος σε σχολείο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και δίδασκε θρησκευτικά. Όπως πληροφορούμαστε, εναντίον του ίδιου προσώπου εκκρεμούν στο δικαστήριο κι άλλες υποθέσεις.

 

Send this to a friend