Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Blooms: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο εντυπωσιακό Bar & Grill που άνοιξε στις Φοινικούδες και κάνει μπαμ (συνέντευξη)-(video)!
Blooms: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε  για το νέο εντυπωσιακό Bar & Grill που άνοιξε στις Φοινικούδες και κάνει μπαμ (συνέντευξη)-(video)!

Blooms: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο εντυπωσιακό Bar & Grill που άνοιξε στις Φοινικούδες και κάνει μπαμ (συνέντευξη)-(video)!

Εδώ και ένα δίμηνο στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων κάτι διαφορετικό έχει έρθει. Το Blooms είναι εδώ για να προσφέρει μια νέα νότα στην έξοδο μας.

Ένα αμέρικαν μπαρ με διαφορετική φιλοσοφία απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα ήρθε για να προσφέρει ένα συνδυασμό εξαιρετικού ποτού αλλά και φαγητού. Και όλα αυτά σε ένα εξαιρετικά «ζεστό» χώρο που όποιος τον επισκέπτεται θέλει να επιστρέψει ξανά και ξανά.

Το Larnaka TV συνομίλησε με τον υπεύθυνο του καταστήματος αλλά και σύμβουλο επιχειρήσεων στον χώρο της εστίασης, Πάμπο Χρυσοστόμου, ο οποίος μας παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Κ. Χρυσοστόμου, πότε αποφασίστηκε να ανοίξει το Blooms και από ποιους;

«Η όλη ιδέα είχε ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι. Το καλοκαίρι του 2015 όταν τέσσερις φίλοι, που είναι και δικοί μου φίλοι, είχαμε συζητήσει για να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Αυτά τα τέσσερα παιδιά ήθελαν και τη δική μου συμβολή στο όλο έργο και με ιδέα δική μου, αφού την ανάλυσα, την δέχτηκαν και ξεκινήσαμε. Πήρε κάποιο χρόνο μέχρι να βρούμε το κατάλληλο μαγαζί στο παραλιακό μέτωπο και γι’ αυτό μας πήρε περίπου ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί».

Η ονομασία του από πού προέρχεται;

«Το Blooms είναι ένα μαγαζί το οποίο υπάρχει ακόμη στη Νέα Υόρκη, το οποίο είχα γνωρίσει και ήμουν τακτικός πελάτης τον καιρό που ήμουν για σπουδές, εξού και η ονομασία. Όχι μόνο γι’ αυτό αλλά περισσότερο γιατί είναι μια ονομασία η οποία μένει. Είναι σύντομο, μικρή λέξη. Είναι ένα όνομα που δύσκολα το ξεχνάς».

Το Blooms της Νέας Υόρκης έχει τη φιλοσοφία αυτή εδώ;

«Την έχει. Έχουν πολλά κοινά. Δεν ήταν αμέρικαν μπαρ, που το δικό μας το Blooms έχει κάποια στοιχεία. Το Blooms της Νέας Υόρκης ήταν Irish pub το οποίο ήταν εξίσου «ζεστό» με ξύλο όπως είναι αυτό. Είχε το στοιχείο του μεγάλου μπαρ. Καναπέδες ψηλούς οι οποίοι όταν απολαμβάνεις το ποτό σου ή το φαγητό σου με την παρέα σου να νιώθεις ότι δεν έχεις κάποιους να σε ενοχλούν. Η μουσική διαφέρει».

Είναι ένας διαφορετικός χώρος. Το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος;

«Πάρα πολύ. Έχει κερδίσει ήδη μετά από δυο μήνες λειτουργίας αρκετά τον κόσμο και το μεγάλο θετικό στοιχείο είναι ότι ενώ προσωπικά περίμενα να αγκαλιαστεί από ένα είδος πελατείας των 30-35 χρόνων και πάνω, έχει αγαπηθεί και από πιο νεαρά άτομα. Δηλαδή φοιτητές των 20-25 χρόνων».

Στόχος σας ήταν να ανοίξετε πριν από το Euro για να προσελκύσετε και περισσότερο κόσμο;

«Ήταν ένας από τους στόχους να μην χάσουμε αυτό το μεγάλο γεγονός. Το πετύχαμε αλλά αν δεν ήμασταν έτοιμοι δεν θα το ανοίγαμε για χάρη του Euro».

Είναι ποδοσφαιρικό στέκι εδώ;

«Είναι και ποδοσφαιρικό στέκι αλλά δεν το ονομάζουμε sports bar για να μην ταυτοποιηθεί μόνο με το ποδόσφαιρο. Δείχνουμε τους μεγάλους αγώνες, αλλά μόνο μεγάλους αγώνες με φωνή. Δεν θέλουμε το Blooms να χάσει τον χαρακτήρα του. Μπορούμε να δείχνουμε στις οθόνες το ποδόσφαιρο αλλά όχι πάντα με φωνή».

Γιατί κάποιος να επιλέξει το Blooms; Από πλευράς φαγητού και ποτού τι μπορεί να βρει διαφορετικό εδώ;

«Το ποτό περιλαμβάνει ένα αρκετά μεγάλο κατάλογο από βελγικές και γερμανικές μπύρες, αρκετά κοκτέιλ, διάφορες μπύρες, μια λίστα κρασιών που κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει στις Φοινικούδες. Υπάρχει το στοιχείο του καφέ που είναι αρκετά καλός ο καφές μας. Δεν είμαστε καφετέρια αλλά ανταγωνιζόμαστε πολύ καλές καφετέριες με προσιτές τιμές. Το φαγητό έχει ήδη δείξει ότι ο κόσμος δεν έρχεται μόνο για το ποτό αλλά και για το φαγητό. Περιλαμβάνει διάφορα συνοδευτικά μπυρών και κρασιών, μπέργκερς τα οποία είναι δικής μας παραγωγής. Από μπριζόλες, όλα τα σημαντικά πιάτα διεθνούς κουζίνας, όπως σολομός, στέικς, κότσι, πάστες, σαλάτες και υπάρχει και το παιδικό μενού».

Βλέπετε να υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στις Φοινικούδες και στην Λάρνακα;

«Ανταγωνισμός πάντα υπάρχει ότι και να φτιάξεις, αλλά δεν πρέπει να κοιτάς τον ανταγωνισμό αλλά τον εαυτό σου για να γίνεσαι καλύτερος και πιο επαγγελματικά εδραιωμένος. Δεν κοιτάζω τον ανταγωνισμό αλλά εγώ να καλυτερεύω την επιχείρηση μου».

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε τον κόσμο να αποτραβιέται από τις Φοινικούδες. Πηγαίνει Πλατεία Ερμού, Κλεάνθη Καλογερά, αυτό δεν σας επηρέασε ή δεν σας προβλημάτισε να ανοίξετε μαγαζί στις Φοινικούδες;

«Δεν με επηρέασε καθόλου, διότι για να αποτραβιέται ο κόσμος από τις Φοινικούδες σημαίνει δεν είχε κάτι προηγουμένως που να του κάνει τόση εντύπωση. Με τους δυο μήνες λειτουργίας μας βλέπω ότι δεν επηρεαζόμαστε από τον κόσμο που αποτραβιέται σε άλλες περιοχές, διότι ο κόσμος μας έχει εμπιστευτεί από την πρώτη μέρα. Επίσης, οι αποστάσεις στην Λάρνακα είναι τόσο μικρές που και με τα πόδια μπορείς να επιλέξεις που θα πας χωρίς να χρησιμοποιήσεις αυτοκίνητο».

Ο κόσμος πλέον κοιτάζει τον κατάλογο και τις τιμές. Εδώ μπορεί να βρει κάτι φθηνό και ποιοτικά καλό για να σας προτιμήσει;

«Πιστεύω ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στις τιμές μας. Πάντα όμως πρωτίστως λαμβάνουμε υπόψη την ποιότητα των φαγητών. Σίγουρα αυτό στοιχίζει, το ότι έχουμε κάποιες χαμηλές-λογικές τιμές διότι το ποσοστό κόστους των φαγητών είναι ψηλότερο απ’ όσο θα έπρεπε αλλά είναι και ένας τρόπος να βοηθήσεις τον κόσμο που δεν μπορεί τόσο εύκολα να βγει και να επισκεφθεί εστιατόρια».

 

Send this to a friend