Home ΛΑΡΝΑΚΑ Nτίνος Λευκαρίτης: «Προσβάλλεται τη Λάρνακα και προκαλείται ζημιά για αυτό να…»
Nτίνος Λευκαρίτης: «Προσβάλλεται τη Λάρνακα και προκαλείται ζημιά για αυτό να…»

Nτίνος Λευκαρίτης: «Προσβάλλεται τη Λάρνακα και προκαλείται ζημιά για αυτό να…»

Στο κενό έχουν πέσει όλες οι μέχρι σήμερα προσπάθειες των τοπικών φορέων της Λάρνακας για κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, κυρίως παλιών ξενοδοχείων, που βρίσκονται είτε στο κέντρο της πόλης, είτε στην τουριστική περιοχή του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Διαβήματα έγιναν αρκετά, χωρίς όμως θετική ανταπόκριση, με αποτέλεσμα τα κτίρια αυτά, τα πλείστα από τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα και κατεδαφιστέα, να εξακολουθούν… να «κοσμούν» τουριστικές ή κεντρικές περιοχές.

Λόγω, λοιπόν, της συνεχιζόμενης αλγεινής εικόνας που εκπέμπουν τα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, μέσω του προέδρου της Ντίνου Λευκαρίτη, υπέβαλε εισήγηση προς τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, όπως καλύψουν ευπρεπώς τα κτίσματα αυτά με εικόνες από διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της Λάρνακας.

Η εισήγηση κατατέθηκε επίσημα κατά την τελευταία ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο κ.Λευκαρίτης κάλεσε τους ιδιοκτήτες να επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσβάλλουν την πόλη τους και προκαλούν τεράστια ζημιά στην τουριστική της βιομηχανία με την εικόνα που παρουσιάζουν τα εγκαταλελειμμένα συγκροτήματα.

«Εάν η νομοθεσία επέτρεπε στον ιδιοκτήτη να διατηρεί τους συντελεστές δόμησης που κατείχε πριν την κατεδάφιση, τότε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα βλέπαμε αυτό το φαινόμενο σε τέτοιο βαθμό», είπε με νόημα ο κ.Λευκαρίτης.

 

Send this to a friend