Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κάντε υποδομές, ξυπνάτε καθώς επιβάλλεται να επενδύσουμε στον αθλητικό τουρισμό…
Κάντε υποδομές, ξυπνάτε καθώς επιβάλλεται να επενδύσουμε στον αθλητικό τουρισμό…

Κάντε υποδομές, ξυπνάτε καθώς επιβάλλεται να επενδύσουμε στον αθλητικό τουρισμό…

Στο επίκεντρο αρκετών σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, μεταξύ αυτών και διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας, θα βρεθεί και αυτό το καλοκαίρι η παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Μία ακτή που ήδη έχει φιλοξενήσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα Beach Volley (το 2012 και το 2014) και μία Πανεπιστημιάδα (2015).

Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, η παραλία της Λάρνακας θα φιλοξενήσει άλλο ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volleyball, κάτω των 19 ετών, τον ερχόμενο Ιούλιο, μία διοργάνωση που εκτιμάται ότι θα φέρει στην πόλη γύρω στους 2000 ξένους αθλητές, προπονητές και συνοδούς και πολλές χιλιάδες επισκέπτες για να παρακολουθήσουν το συναρπαστικό άθλημα του beach volley, το οποίο ολοένα και κερδίζει περισσότερους φίλους. Εκτός, όμως, από το παγκόσμιο πρωτάθλημα beach volley, τους προσεχείς μήνες θα διοργανωθούν στις Φοινικούδες κι άλλες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, παγκύπριες και διεθνείς, οι οποίες κι αυτές θα συγκεντρώσουν αρκετό κόσμο.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων άρχισε να κατέχει μία μόνιμη θέση στο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και αυτό μόνο οφέλη μπορεί να επιφέρει για την πόλη της Λάρνακας και την Κύπρο γενικότερα ως τουριστικός προορισμός. Αυτό που χρειάζεται να γίνει από πλευράς αρμόδιων και τοπικών αρχών είναι η δημιουργία των σωστών υποδομών. Στην παραλία των Φοινικούδων υπάρχουν κάποιες υποδομές, οι οποίες, όμως, χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και συντήρηση.

Το έχουμε πει αρκετές φορές ότι η Κύπρος, λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, μπορεί να επενδύσει και να κερδίσει πολλά από τον αθλητικό τουρισμό. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να καταστεί ο τόπος μας ένας ιδανικός προορισμός για αθλητικό τουρισμό (για πολλά αθλήματα), όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και κατά τη χειμερινή περίοδο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι κατάλληλες υποδομές. Ειδικά η Λάρνακα, που διαθέτει το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, μπορεί να εκμεταλλευτεί άριστα το «ατού» αυτό και να κερδίσει πολλά από τον αθλητικό τουρισμό. Διαθέτει, όμως, τις σωστές υποδομές; Ιδού το ερώτημα…

Send this to a friend