Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σταυροβούνι: Ένας δρόμος προς τον ουρανό
Σταυροβούνι: Ένας δρόμος προς τον ουρανό

Σταυροβούνι: Ένας δρόμος προς τον ουρανό

Η λήψη φωτογραφιών πέριξ και εντός της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου απαγορεύεται και τηρήσαμε την εντολή με ευλάβεια. Ωστόσο, η διαδρομή προς το μοναστήρι του Σταυροβουνιού δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακή.
στ1

στ3

 Η Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού είναι ένα αντρικό μοναστήρι, το οποίο χτίστηκε γύρω στο 327-328μ.Χ από την Αγία Ελένη, σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων στο όρος Σταυροβούνι.

κορυφη

στ8
Η ησυχία, που επικρατεί κατά τα τελευταία 5-7 χιλιόμετρα προς τη Μονή  είναι απίστευτη. Η ηρεμία και η ομορφιά της διαδρομής σχεδόν μαγική. Περίπου εφάμιλλη της ηρεμίας, που επικρατεί εντός της Μονής.
στ7
βουνο

Το πρώτο σημείο, στη διαδρομή, που μαρτυρεί την πνευματικότητα της περιοχής είναι  ένα εκκλησάκι-προσκυνητάρι του Τιμίου Σταυρού της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, λίγα χιλιόμετρα πριν από την τοποθεσία, που βρίσκεται κτισμένο το επιβλητικό μοναστήρι.

στ2
Πλησιάζοντας στο μοναστήρι, υπάρχουν παγκάκια και χώροι για να θαυμάσει κανείς την καταπληκτική θέα. Στα 700 μέτρα, εκεί όπου ο ουρανός φιλά τη γη.
στ4
χαρτης

Μέσα στη Μονή επικρατεί η απόλυτη  ησυχία και ηρεμία. Μπορεις να ακούσεις το φτερούγισμα μιας μέλισσας και το τρακτέρ ενός μοναχού που επιδίδεται σε αγροτικές ασχολίες.

Η Μονή διαθέτει ένα μικρό βιβλιοπωλείο με εικόνες, κομποσχοίνια, βιβλία και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα ενώ πωλεί και προϊόντα, όπως τσάι και μέλι.

Εκτός από τα αντικείμενα και προϊόντα, που κατασκευάζονται και παρασκευάζονται από τους μοναχούς στη Μονή, περίπου 15 είδη τσαγιού προέρχονται από το Ριζοκάρπασο. Οι εγκλωβισμένοι μαζεύουν τα βότανα για το τσάι και οι μοναχοί το πουλούν στους επισκέπτες της Μονής για να ενισχύσουν οικονομικά τους εγκλωβισμένους. Ένας μοναχός λέει: «υπάρχουν απέραντες εκτάσεις γης εκεί. Υπάρχει περισσότερο νερό».
στ9

Οι ποδηλάτες τιμούν επίσης αυτή τη διαδρομή, η οποία προσφέρει αίσθηση απόλυτης ελευθερίας, γαλήνης και ηρεμίας. Δεν είναι, όμως, εύκολη διαδρομή.

road
στ5
Ένας δρόμος προς τον ουρανό.
Πηγή: http://www.reporter.com.cy/

Send this to a friend