Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνελήφθη καταζητούμενος σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας για αποκεφαλισμό του πατριού του (Λεπτομέρειες της απίστευτης ιστορίας)!!!
Συνελήφθη καταζητούμενος σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας για αποκεφαλισμό του πατριού του (Λεπτομέρειες της απίστευτης ιστορίας)!!!

Συνελήφθη καταζητούμενος σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας για αποκεφαλισμό του πατριού του (Λεπτομέρειες της απίστευτης ιστορίας)!!!

Τον καταζητούμενο για ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα που συνέβησαν την τελευταία 20ετία στο Ηνωμένο Βασίλειο κατάφερε να συλλάβει το ΤΑΕ Λάρνακας σε χωριό της επαρχίας!

Πρόκειται για τον Αγγλοκύπριο Άντονι Αντωνίου, 50 χρόνων, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής φυλάκισης που του επεβλήθηκε από δικαστήριο του Νότινγχαμ για τον άγριο φόνο του πατριού του, Γουόλτερ Μακάρθι, που διαπράχθηκε το 1995. Ο Αντωνίου εντοπίστηκε και συνελήφθη την Κυριακή σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας και σήμερα (29/2) οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου άρχισε η διαδικασία παράδοσής του στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις 21 Δεκεμβρίου 1995 ο Άντονι Αντωνίου, μαζί μ’ έναν άλλο συνεργό του, είχαν αποκεφαλίσει τον 59χρονο, τότε, Γουόλτερ Μακάρθι, αφού προηγουμένως τον μαχαίρωσαν 52 συνολικά φορές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού τύπου εκείνης της εποχής. Ο Μακάρθι είχε νυμφευθεί τη μητέρα του Α. Αντωνίου, Αφροδίτη, το 1979. Το έγκλημα διαπράχθηκε ενώ ο Αντωνίου μαζί με τον συνεργό του και το θύμα ταξίδευαν με αυτοκίνητο με προορισμό το Μάντσεστερ. Σύμφωνα πάντοτε με τα δημοσιεύματα, ο 59χρονος αποκεφαλίστηκε με ιαπωνικό σπαθί. Το σώμα του εντοπίστηκε στη σκηνή του εγκλήματος ακέφαλο, ενώ το κεφάλι θάφτηκε στην περιοχή του Λούτον.

Σεξουαλική κακοποίηση

Μετά τη σύλληψή του, ο Άντονι Αντωνίου παραδέχθηκε το έγκλημα και ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης ότι δολοφόνησε με αυτό τον φρικτό τρόπο τον πατριό του επειδή, όπως είπε, κατέστρεψε την οικογένειά του, κακοποιώντας και τον ίδιο σωματικά και σεξουαλικά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως ο Αντωνίου σκότωσε τον πατριό του επειδή αυτός είχε βιάσει την ανήλικη κόρη του… Τον Μάρτιο του 1997 δικαστήριο του Νότινγχαμ καταδίκασε τον Αντωνίου σε ισόβια φυλάκιση. Αφού εξέτισε 14 χρόνια φυλάκισης, υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης σε ειδική επιτροπή, η οποία κι έγινε αποδεκτή. Ο Αντωνίου αποφυλακίστηκε νόμιμα, αλλά φαίνεται πως παρέβηκε τους όρους αποφυλάκισής του, σύμφωνα με τον αγγλικό νόμο και διέφυγε της χώρας, μέσω του αεροδρομίου Χίθροου, τον Ιανουάριο του 2015. Εξού κι εκδόθηκε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κι έκτοτε καταζητείτο.

Εντοπίστηκε τελικά σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, όπου διέμενε μόνος του από τον Ιανουάριο του 2015. Η διαδικασία παράδοσής του στις Αρχές της Αγγλίας θα συνεχιστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στις 3 Μαρτίου. Μέχρι τότε διατάχθηκε να παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

 

Send this to a friend