Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Χώροι στάθμευσης αναπήρων στις Φοινικούδες (Παίρνει μέτρα ο Δήμος για αναβάθμιση του επιπέδου προσβασιμότητας)!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Χώροι στάθμευσης αναπήρων στις Φοινικούδες (Παίρνει μέτρα ο Δήμος για αναβάθμιση του επιπέδου προσβασιμότητας)!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Χώροι στάθμευσης αναπήρων στις Φοινικούδες (Παίρνει μέτρα ο Δήμος για αναβάθμιση του επιπέδου προσβασιμότητας)!

Μια παραλία εύκολα προσβάσιμη για τ’ άτομα με ειδικές ικανότητες φιλοδοξεί να καταστήσει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων ο Δήμος Λάρνακας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων και την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, συζητήθηκαν σε βάθος τα διάφορα θέματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας καθώς και τον εκπαιδευτικών κέντρων στη Λάρνακα και διαπιστώθηκε η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων για αναβάθμιση του επιπέδου προσβασιμότητας στην πόλη και αυστηρότερης εφαρμογής της νομοθεσίας. Στόχος της συνάντησης ήταν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες, ντόπιων και ξένων, εντός της πόλης.

Αποφασίστηκε όπως συνεργεία του δήμου προχωρήσουν άμεσα με την καταγραφή όλων των υποστατικών στην παραλία των Φοινικούδων και ακολούθως την τροχιοδρόμηση των εφικτών διαδικασιών για επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη όπως μελετηθούν τα σημεία για σηματοδότηση περισσοτέρων χώρων στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες κοντά στο παραλιακό μέτωπο. Ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης πληροφόρησε τους εκπροσώπους της Οργάνωσης Παραπληγικών ότι πρόθεση του δήμου είναι να προχωρήσει στην κατασκευή διαδρόμων και αγορά ειδικών τροχοκαθισμάτων, που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία επί των παραλιών.

PAFOS 2

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την υλοποίηση του σημαντικού έργου υποδομής που αφορά την αναβάθμιση των δρόμων και πεζοδρομίων μέσα στην πόλη. Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Αστική Βιώσιμη Ανάπτυξη των Διαρθρωτικών Ταμείων, ο Δήμος Λάρνακας έχει εγκριθεί για το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, τη διατήρηση της φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη και βελτίωση συστημάτων μεταφοράς φιλικών προς το περιβάλλον.

Ειδικά για το πρώτο θέμα που αφορά τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, ο κ.Λουρουτζιάτης ανέφερε πως ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσει με την ανάλογη μελέτη, γι’ αυτό και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Οργανώσεων Αναπήρων και Παραπληγικών όπως συνδράμουν με τις δικές τους εισηγήσεις στο πλαίσιο της ετοιμασίας αυτής της μελέτης.

*Οι φώτο είναι από τις προσβάσιμες παραλίες στην Πάφο για άτομα αναπηρίας. 

Send this to a friend