Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πυρά Χάσικου κατά δημοτικών αρχόντων για τις περιορισμένες υπηρεσίες που παρέχουν σε συνοικισμούς: Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι πρόσφυγες!!!
Πυρά Χάσικου κατά δημοτικών αρχόντων για τις περιορισμένες υπηρεσίες που παρέχουν σε συνοικισμούς: Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι πρόσφυγες!!!

Πυρά Χάσικου κατά δημοτικών αρχόντων για τις περιορισμένες υπηρεσίες που παρέχουν σε συνοικισμούς: Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι πρόσφυγες!!!

Αναφορικά με την προχθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής και σχολιάζοντας τη θέση δημοτικών αρχών ότι δεν καθαρίζονται δημόσιοι χώροι σε συνοικισμούς, διότι το υπουργείο Εσωτερικών απέκοψε σχετικό κονδύλι που παραχωρείτο μέχρι πρόσφατα, ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος διευκρίνισε με γραπτή δήλωση του το προφανές.

Ότι δηλαδή οι τοπικές αρχές «εισπράττουν τέλη και φορολογίες από τους πρόσφυγες, όπως και από τους μη πρόσφυγες, για την παροχή διαφόρων υπηρεσιών, όπως καθαριότητα, αποκομιδή σκυβάλων και γενικά για οτιδήποτε εμπίπτει στη δική τους αρμοδιότητα με βάση τους σχετικούς νόμους.

Τα εν λόγω τέλη είναι ανταποδοτικά, δηλαδή θα πρέπει να εισπράττονται και να δαπανώνται για τις υπηρεσίες που αφορούν. Η στάση όσων καταφαίνονται εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα αυτό, είναι ωσάν να θεωρούν τους πρόσφυγες πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Δηλαδή, εισπράττω από αυτούς, αλλά περιμένω από το κράτος να τους παράσχει τις υπηρεσίες για τις οποί¬ ες έχουν ήδη πληρώσει. Σαφώς, αυτό καθιστά μια μορφή διάκρισης εις βάρος των προσφύγων εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων τοπικών αρχών» αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του υπουργού. Περαιτέρω, ο κ. Χάσικος υπενθυμίζει ότι παρά την τιτλοποίηση των πλείστων προσφυγικών οικιστικών μονάδων, το υπουργείο Εσωτερικών «εξακολουθεί να δαπανά εκατομμύρια για τη συντήρηση» τους. Στον προϋπολογισμό του 2016 υπάρχει πρόνοια για 13 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 10 εκατομμύρια το 2015. Καταλήγοντας ο κ. Χάσικος αφήνει σαφέστατη αιχμή κατά των διαμαρτυρόμενων δημάρχων σημειώνοντας με νόημα: «κατανοούμε πλήρως την αγωνία και το άγχος ορισμένων λόγω επικείμενων εκλογών».

Send this to a friend