Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Περιμένουν τα επιδόματα Δεκεμβρίου
Περιμένουν τα επιδόματα Δεκεμβρίου

Περιμένουν τα επιδόματα Δεκεμβρίου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την καταβολή των ειδικών επιδομάτων που αφορούν την περίοδο 1-31 Δεκεμβρίου 2020, τόσο προς τους ανέργους, όσο και προς τις επιχειρήσεις περιμένει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου (Σ.Ι.Κ.Α.Α.), προκειμένου οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων να προχωρήσουν στην καταβολή τους προς τους δικαιούχους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύνδεσμος υποστηρίζει ότι ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτό στα αρμόδια υπουργεία το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργήθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου εξαιτίας της πανδημίας. Όπως αναφέρει, εκατοντάδες οικογένειες έχουν καταστραφεί οικονομικά λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ενώ με την επανέναρξη της καταβολής των δόσεων στις τράπεζες πολλές οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους σε μερικούς μήνες.

Οι, δε, επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν στερέψει από κάθε μορφής ρευστότητας, ενώ πολλές απ’ αυτές αδυνατούν να εξασφαλίσουν νέα χρηματοδότηση, καθότι δεν διαθέτουν άλλες εξασφαλίσεις για να προσφέρουν στις τράπεζες.

«Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να πραγματοποιήσουν μια ολιγόωρη επίσκεψη στην επαρχία μας, προκειμένου ν’ αντιληφθούν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Καλούμε, επίσης, την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το ελάχιστο ποσό στήριξης προς τους μακροχρόνια πλέον ανέργους στα πρότυπα που πολύ σωστά έπραξε πρόσφατα για τους συνταξιούχους, διότι το ποσό των 500 ευρώ δεν είναι πλέον αρκετό ούτε για τα βασικά και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι αρκετό για την καταβολή δόσεων κι ενοικίων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του τοπικού συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής.

Με αφορμή την επικείμενη συζήτηση για τον προϋπολογισμό (21/1), ο Σ.Ι.Κ.Α.Α. καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να βρουν τις λύσεις, ώστε να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός του κράτους και να σταματήσει η αβεβαιότητα που έχει πανικοβάλει όλους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι τόσο πολύ ανάγκη έχουν την στήριξη. Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι η οποιαδήποτε στήριξη προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους που επηρεάστηκαν από την πανδημία προϋποθέτει την ύπαρξη εγκεκριμένου κρατικού προϋπολογισμού.

 

Send this to a friend