Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Ο Αβέρωφ εξήγγειλε το ΕΣΤΙΑ 2 – Ποιους αφορά (Λεπτομέρειες)
Ο Αβέρωφ εξήγγειλε το ΕΣΤΙΑ 2 – Ποιους αφορά (Λεπτομέρειες)

Ο Αβέρωφ εξήγγειλε το ΕΣΤΙΑ 2 – Ποιους αφορά (Λεπτομέρειες)

Στην εξαγγελία του ΕΣΤΙΑ 2, το οποίο θα αποτελέσει συνέχεια του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» που ήδη εφαρμόζεται, προχώρησε χθες (14/1) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ειδικότερα και αναφερόμενος στις προτάσεις της ΕΔΕΚ για προστασία της κύριας κατοικίας, ο κ. Νεοφύτου ανάφερε πως «ήδη υπάρχει αναστολή στην οποιαδήποτε εκποίηση μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο», ενώ «υπάρχει το Σχέδιο Εστία στο οποίο ένας αριθμός αιτητών έχει εγκριθεί, ένας αριθμός έχει απορριφθεί και ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις δόσεις γιατί είναι οι πολύ ευάλωτες ομάδες».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, αυτή τη στιγμή εκπονείται εκ μέρους της κυβέρνησης το Εστία 2 που θα αφορά πολύ περισσότερους ιδιοκτήτες κατοικίας κάτω των 350.000 ευρώ που δεν έχουν τις δυνατότητες, έστω και με μειωμένη δόση με βάση το Εστία 1, ν’ ανταπεξέλθουν.

Με βάση το Εστία 2 που ετοιμάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών, συνέχισε, αυτές οι πολύ ευάλωτες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν πολύ λιγότερη δόση, με το κράτος να συνεισφέρει περισσότερα αλλά επιπρόσθετα και οι τράπεζες να επωμιστούν επιπρόσθετο κόστος.

Υπενθυμίζεται πως, στόχος του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ είναι η προστασία της κύριας κατοικίας μέχρι 350.000 ευρώ, με το κράτος να καταβάλλει το 1/3 της δόσης που θα προκύψει από την αναδιάρθρωση των δανείων.

Πηγή Brief.com.cy

Send this to a friend