Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ιερέας χάκερ έκλεβε τραπεζικούς λογαριασμούς και βοηθούσε άπορους
Ιερέας χάκερ έκλεβε τραπεζικούς λογαριασμούς και βοηθούσε άπορους

Ιερέας χάκερ έκλεβε τραπεζικούς λογαριασμούς και βοηθούσε άπορους

Θυμίζοντας την… ιστορία του «Ρομπέν των Δασών», ένας ιερέας… χάκερ, 36 ετών, από τη βόρεια Ελλάδα κατόρθωσε να «τρυπώσει» σε τραπεζικούς λογαριασμούς και για επί τρία χρόνια έπαιρνε χρηματικά ποσά προκειμένου να αγοράσει τροφή και είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Aλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 120.000 ευρώ, αγοράζοντας και διανέμοντας δεκάδες γεύματα για φτωχές οικογένειες.

Τις σχετικές αγορές τις έκανε, μάλιστα, μέσω γνωστής αλυσίδας delivery, συγκέντρωνε τα φαγητά και το βράδυ έβγαινε για να τα μοιράσει.

Ωστόσο ο πρώην ιερέας έγινε αντιληπτός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνελήφθη. Πλέον, βρίσκεται υπό κράτηση και περιμένει να δικαστεί. Βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, που μπορούν να του στοιχίσουν από πέντε έως 15 χρόνια φυλάκισης.

«Καθαρά ήταν για να βοηθήσω τους συμπολίτες μου. Δεν έχω κάτι για εμένα», είπε μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κανάλι και συμπλήρωσε: «Ξεκινούσα στις 20:00 και τελείωνα το πρωί. Όπου υπήρχε άστεγος πήγαινα και άφηνα φαγητό. Όχι μόνο σε άστεγους, αλλά και σε οικογένεια που χρειαζόταν βοήθεια. Το μόνο που είχα πάρει ήταν ένα μηχανάκι, με τα μισά λεφτά να είναι δικά μου. Στην πορεία όμως μου το είχαν βάλει φωτιά».

Επιπλέον, όπως υποστήριξε, αφενός έχει μετανιώσει για την πράξη του, αφετέρου είναι ευτυχισμένος που κατάφερε να κάνει τον κόσμο χαρούμενο.

Send this to a friend