Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Ανακοίνωσαν σε δικούς τους, ότι χάνουν το μάτι τους (βίντεο)
Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Ανακοίνωσαν σε δικούς τους, ότι χάνουν το μάτι τους (βίντεο)

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Ανακοίνωσαν σε δικούς τους, ότι χάνουν το μάτι τους (βίντεο)

Μόνο συγκλονισμό προκαλεί η είδηση ότι πέντε ασθενείς έχασαν το μάτι τους μετά από εγχείρηση καταρράκτη στην οποία υποβλήθηκαν. Οι πέντε, μαζί με άλλους τρεις ασθενείς μολύνθηκαν από μικρόβιο στο χειρουργείο της ιδιωτικής κλινικής.

Οι πέντε διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και θα υποβληθούν εκ νέου σε άλλο χειρουργείο προκειμένου να γίνει η αφαίρεση του μολυσμένου ματιού.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η Διευθύντρια Παθολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ανέφερε ότι η κατάσταση των ασθενών είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

«Έγιναν από χθες το απόγευμα όλες οι εξετάσεις για το επικείμενο χειρουργείο που θα χρειαστεί. Αναφορικά με το αν κινδυνεύει η ζωή τους, η γιατρός διευκρίνισε ότι η κατάστασή τους αυτή την ώρα είναι σοβαρή αλλά σταθερή. Ανά πάσα στιγμή η εικόνα αυτή μπορεί να ανατραπεί λόγω και των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά λόγω και του βεβαρημένου ιστορικού των ασθενών», είπε η Διευθύντρια.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν και συγγενείς των συνανθρώπων μας που υπέστησαν τη βλάβη. Οι συγγενείς ήδη έχουν υποβάλει καταγγελία στις Αρχές και παράλληλα απαιτούν να μάθουν τι πήγε λάθος και οι οικείοι τους τυφλώθηκαν μετά από μια εγχείρηση ρουτίνας.

Στο βίντεο πιο κάτω οι μαρτυρίες τους:

 

Send this to a friend