Home Uncategorized Συγκλονιστική μαρτυρία στο Larnakaonline: «Ήταν σοκαριστικά, θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε θύματα»
Συγκλονιστική μαρτυρία στο Larnakaonline: «Ήταν σοκαριστικά, θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε θύματα»

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Larnakaonline: «Ήταν σοκαριστικά, θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε θύματα»

Μεγάλη αναστάτωση και πανικό προκάλεσε η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Φανερωμένης. Μάλιστα, ξεκίνησε δίπλα από σπίτια και αυτό προκάλεσε πανικό.

Κάτοικος της περιοχής που το σπίτι του βρίσκεται μία ανάσα από τις φωτιές τρομοκρατημένος και πανικόβλητος μίλησε στο Larnakaonline για τις τραγικές στιγμές που βίωσε.

Αν ο άνεμος φυσούσε από την αντίθετη πλευρά ίσως να θρηνούσαμε θύματα, μας αποκαλύπτει σοκαρισμένος.

Αναλυτικά όλα όσα μας είπε:

Είδατε πως ξεκίνησε η φωτιά;
«Την είδε πρώτη η γυναίκα μου που ήταν στην κουζίνα. Είδε μία εστία μικρή πίσω από το σπίτι μας. Μιλάμε για 5-6 μέτρα απόσταση. Σε δευτερόλεπτα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Για καλή μας τύχη ο άνεμος φυσούσε προς την Αλυκή και όχι προς τα σπίτια και έκανε μία γραμμή που έκαιγαν τα χόρτα. Συνεχίστηκε δεξιά κι αριστερά προς την Αλυκή και μάλιστα χωρίς σταματημό. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν πανικοβλημένοι, γιατί σε περίπτωση που φυσούσε προς τα σπίτια δεν την γλιτώναμε. Ο χώρος περιμετρικά είναι όλος ξηρά χόρτα».

Ουσιαστικά κινδύνεψαν και ζωές από τη φωτιά.
«Ζωές και σπίτια. Και είμαστε τυχεροί που ο άνεμος φυσούσε προς την αντίθετη πλευρά. Είναι θέμα τύχης που δεν θρηνήσαμε θύματα εδώ, γιατί η περιοχή είναι αποκομμένη και έχει μόνο μία έξοδο πάνω από το γεφύρι που βγαίνουμε όλοι εμείς εδώ της γειτονιάς. Ευτυχώς ο άνεμος ήταν από την άλλη πλευρά. Άλλες χρονιές υπήρχαν και πιο σοβαρά προβλήματα. Είχαν σταλεί επιστολές και στο δασονομείο και στο Δήμαρχο αλλά δεν έκαναν τίποτα».

Τα χόρτα δεν έπρεπε να είχαν ήδη καθαριστεί;
«Ναι. Αν έκαναν ζώνες ασφαλείας πάλι θα γλιτώναμε πολλά. Δεν πήραν μέτρα. Κάθε χρόνο συμβαίνει αυτό και ήταν φυσικό επακόλουθο».

Διαπιστώσατε να έχει τραυματιστεί κανείς ή να υπάρχουν ζημιές;
«Όχι, είμαστε όλοι με τα λάστιχα και προστατεύαμε τις οικογένειες και τα σπίτια μας. Ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε αν γύριζε ο άνεμος. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε κάποιος υπεύθυνος να μας ενημερώσει ήρθε. Ήταν πολύ σοκαριστικά τα πράγματα. Ο θόρυβος της φωτιάς είναι το κάτι άλλο. Τώρα προσπαθούν να κάνουν μία ζώνη αλλά άργησαν ήδη».

Send this to a friend