Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία στα νοσοκομεία
Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία στα νοσοκομεία

Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία στα νοσοκομεία

Επαναλειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια από τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, σύμφωνα με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Πρόνοια που αφορούσε την απαγόρευση των επισκέψεων σε ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτήρια για αντιμετώπιση ψυχρών (μη επειγόντων) περιστατικών αφαιρέθηκε από το Διάταγμα, και, ως εκ τούτου, οι Κλινικές/Τμήματα θα μπορούν να πραγματοποιούν ραντεβού για περιστατικά που δεν είναι επείγοντα.

Διευκρινίζεται ότι από το σημερινό Διάταγμα αφαιρέθηκε το σημείο πιο κάτω και το οποίο ίσχυε στο Διάταγμα της 10ης Απριλίου 2020: «Σε όλα τα κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και οι εισαγωγές για ασθενείς των οποίων η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει και δεν τίθεται κίνδυνος ή απειλή για την ανθρώπινη ζωή και ακυρώνονται οι επισκέψεις για αντιμετώπιση ψυχρών (μη επειγόντων) περιστατικών». Το συγκεκριμένο σημείο που αφαιρέθηκε αναφέρεται στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Send this to a friend