Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ο άνθρωπος πίσω από τον εξοπλισμό που ήρθε από την Κίνα μιλά στο Larnakaonline…
Ο άνθρωπος πίσω από τον εξοπλισμό που ήρθε από την Κίνα μιλά στο Larnakaonline…

Ο άνθρωπος πίσω από τον εξοπλισμό που ήρθε από την Κίνα μιλά στο Larnakaonline…

Ο άνθρωπος πίσω από την πρωτοβουλία για την άφιξη της δεύτερης παρτίδας με εννέα τόνους εξοπλισμού και αναλώσιμα από την Κίνα μιλά αποκλειστικά στο Larnakaonline. Η Αρμενική κοινότητα δηλώνει παρούσα σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι Κύπριοι μαζί για να κερδίσουμε αυτή την μάχη.

Ο λόγος για τον Βαρτκές Μαχτεσιάν, βουλευτή της Αρμένικης κοινότητας στο κοινοβούλιο, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία και τον συντονισμό να γίνει εφικτή αυτή η μεγάλη παραλαβή με υψηλής προστασίας στολές και μάσκες, χειρουργικές μάσκες, ειδικά γυαλιά και swaps για τη δειγματοληψία, τα οποία θα μεταφερθούν άμεσα για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας.

Ο κ. Μαχτεσιάν δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο Larnakaonline. Με την κίνηση του αυτή η αρμένικη κοινότητα δείχνει για μία ακόμη φορά την στήριξη της στον λαό της Κύπρου.

Κ. Μαχτεσιάν, ένα σχόλιο γι’ αυτή την ενέργεια και την προσπάθεια σας.
«Σαν απλός πολίτης αυτής της πατρίδας θεωρώ καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ. Η υπηρεσίες Υγείας μας αξίζουν την υποστήριξη και ευγνωμοσύνη της κοινότητας μας για όλα όσα κάνουν μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή για καταπολέμηση του κορωνοϊού».

Ποια ήταν η δική σας βοήθεια στην κάθοδο όλων αυτών των υλικών;
«Το κάναμε μαζί με κάποιους γνωστούς και συνεργάτες μου που έχουν αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα και ήθελαν να κάνουν κάποιες δωρεές στην Κύπρο. Το συντόνισα εγώ με τη βοήθεια του Προέδρου της Βουλής που ήταν πολύ σημαντική. Ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών και ακόμη και με τον ΠτΔ».

Τι περιλάμβανε το φορτίο αυτό;
«Ήταν πολύ μεγάλες οι ποσότητες που φέραμε. Ήταν 50.000 ιατρικές μάσκες, 5000 ασπίδες προσώπων και 4000 οι στολές υψηλής προστασίας. Εξασφαλίσαμε αυτή την παροχή, είχαμε πάρα πολλές δυσκολίες με τις καινούργιες νομοθεσίες στην Κίνα και με τα χαρτιά αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες με τη μεταφορά και δόξα τω Θεό φθάσαμε τα ξημερώματα. Η ευχή μου είναι να ξεπεράσουμε αυτό τον εφιάλτη το συντομότερο. Σαν λαός έχουμε ξεπεράσει πολλές δυσκολίες και είμαι αισιόδοξος πως όλοι μαζί, νούσιμα και ωραία μπορούμε ξανά».

Οι ποσότητες που έχουν έρθει πιστεύετε είναι αρκετές για να καλύψουν μεγάλος μέρος των αναγκών;
«Ένα μέρος σίγουρα αλλά δεν ξέρω αν είναι μεγάλο μέρος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτό τον ιό είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Αν γνωρίζαμε πόσο θα διαρκέσει θα μπορούσα να απαντήσω πιο εύκολα σε αυτό το ερώτημα. Είναι αρκετά μεγάλες ποσότητες αλλά δεν γνωρίζω για πόσο θα διαρκέσουν».

Τουλάχιστον είναι μία ανάσα για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα νοσοκομεία μας που είναι στην πρώτη γραμμή.
«Ναι, ναι. Τα τρία νοσοκομεία σε Λεμεσό, Λάρνακα κα Λευκωσία και φυσικά το νοσοκομείο Αναφοράς».

Κλείνοντας ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο;
«Να είμαστε ήρεμοι. Είμαστε λαός που ξεπεράσαμε και εισβολή και κούρεμα. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε πάλι αλλά πρέπει να συμπεριφερθούμε σωστά υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης. Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε εύκολα αυτή τη φορά».

Send this to a friend