Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Πόσο έλειψε της ΑΕΚ ο Τολμές
Πόσο έλειψε της ΑΕΚ ο Τολμές

Πόσο έλειψε της ΑΕΚ ο Τολμές

Πόσο πολύ έλειψε από την φετινή ΑΕΚ ο καλός (και υγιής) Φλοριάν Τολμές… Ειδικά, η τωρινή ομάδα, που είναι απόλυτα εξαρτημένη από τον Ιβάν Τρισκόφσκι όσον αφορά το γκολ, είχε μεγάλη ανάγκη της παρουσίας του Γάλλου στράικερ, ο οποίος, ωστόσο, λόγω σοβαρού προβλήματος τραυματισμού δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα.

Εξού και τον περασμένο Ιανουάριο τέθηκε εκτός ρόστερ και συνεχίζει την θεραπευτική αγωγή, με την ελπίδα να είναι πανέτοιμος με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου (όποτε αυτή οριστεί), προκειμένου να επανενταχθεί στο κιτρινοπράσινο ρόστερ. Ο Φλοριάν Τολμές αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2017 και πραγματοποίησε την καλύτερή του σεζόν την περίοδο 2017-18, οπόταν αποτέλεσε το πρώτο κανόνι της ομάδας στην επίθεση. Πέρσι ταλαιπωρήθηκε από κάποιους τραυματισμούς, που τον κράτησαν αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ φέτος τα προβλήματα τραυματισμών έγιναν ακόμα πιο έντονα, με αποτέλεσμα κατά την χειμερινή περίοδο να διαγραφεί από το ρόστερ.

Ο έμπειρος επιθετικός αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την κιτρινοπράσινη φανέλα περί τα μέσα του Β΄ γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος 2016-17. Πέτυχε το πρώτο του γκολ για λογαριασμό της ΑΕΚ στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ (1-1), τον Φεβρουάριο του 2017 (22η αγωνιστική). Εκείνη τη σεζόν ο Τολμές πρόλαβε να πετύχει δύο γκολ στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος, δύο στα πλέι οφ κι ένα στο κύπελλο. Η σεζόν 2017-18 ήταν με διαφορά η καλύτερη του Τολμές με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πραγματικό πολυβόλο για τις αντίπαλες ομάδες. Ήταν η χρονιά που έγινε το πιο αγαπημένο παιδί της κιτρινοπράσινης εξέδρας. Πέτυχε 22 τέρματα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ένα στα πλέι οφ, τέσσερα  στο κύπελλο (ανάμεσα σ’ αυτά το γκολ στον επαναληπτικό ημιτελικό με τον ΑΠΟΕΛ και το γκολ στον μεγάλο τελικό σε βάρος του Απόλλωνα) και τρία τέρματα στην Ευρώπη.

Πέρσι (2018-19), οι τραυματισμοί άρχισαν να επηρεάζουν την απόδοσή του. Πέτυχε εφτά γκολ στο πρωτάθλημα, ανάμεσα σ’ αυτά και το νικητήριο γκολ σε βάρος του ΑΠΟΕΛ στο «Αρένα» (1-0) την 10η αγωνιστική, σκόραρε δύο φορές στο θεσμό του κυπέλλου και μία φορά στην Ευρώπη.

Φέτος, ο Τολμές διανύει την χειρότερη του περίοδο από τον καιρό που βρίσκεται στην ομάδα της Λάρνακας. Μόλις που πρόλαβε να μετρήσει εφτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μόνο δύο στο βασικό σχήμα, έχοντας συνολικά 254 λεπτά συμμετοχής. Μόνο ένα γκολ κατάφερε να πετύχει και αυτό χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού ήταν στην ήττα 3-1 από τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου, ένα αποτέλεσμα που σήμανε και το διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Μένει να δούμε εάν με την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, ο 34χρονος πια (13/1/86) Τολμές, θα είναι απόλυτα υγιής και σε θέση να διεκδικήσει ξανά τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend