Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Άθλιοι δρόμοι στην πιο αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Λάρνακας
Άθλιοι δρόμοι στην πιο αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Λάρνακας

Άθλιοι δρόμοι στην πιο αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Λάρνακας

«Βομβαρδισμένοι» δρόμοι, γεμάτοι λακκούβες και «κρατήρες» στην πιο τουριστική και ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της Λάρνακας.

Η περιοχή Μακένζι, ειδικά η τοποθεσία απέναντι από την μεγάλη λίμνη της αλυκής (κοντά στο πρώην Κτήμα Μακένζι), θεωρείται σήμερα η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή ενδεχομένως σ’ όλη την Κύπρο, αφού τα κτήρια με τα πολυτελή τουριστικά διαμερίσματα «φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια».

Πρόκειται για την περιοχή με τις μεγαλύτερες, ίσως, ξένες επενδύσεις στη Λάρνακα. Κι όμως, το οδικό δίκτυο στην συγκεκριμένη περιοχή είναι άθλιο. Δρόμοι «σκοτώστρες», γεμάτοι λακκούβες, που ομοιάζουν με «κρατήρες», σαν να έσκασαν βόμβες στο οδόστρωμα.

Χαρακτηριστική περίπτωση η οδός Φιλοπάππου, ο δρόμος που οδηγεί από το πρώην Κτήμα Μακένζι προς τα κτήρια των τουριστικών διαμερισμάτων. Ένας δρόμος… ακατάλληλος για χρήση αυτοκινήτων, χωρίς υπερβολή.

Είναι απορίας άξιο πώς η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει συμπεριληφθεί ακόμα στους σχεδιασμούς του Δήμου Λάρνακας για επαλείψεις προβληματικών δρόμων.

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος πλησιάζει και θ’ αποτελεί… ντροπή για τη Λάρνακα εάν η υπάρχουσα κατάσταση των δρόμων παραμείνει ως έχει σήμερα. Μιλάμε για μια τοποθεσία που κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από χιλιάδες ξένους επισκέπτες.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε σε συντήρηση οδοστρώματος συλλεκτήριων δρόμων, στους οποίους ολοκληρώθηκαν οι εργασίες από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας κι έληξε η 18μηνη περίοδος συντήρησής τους από τους εργολάβους του Σ.Α.Λ.

Το κόστος της Α΄ φάσης συντήρησης δρόμων ανήλθε στο ένα εκατομμύριο, 200 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο καλύφθηκε από τον προϋπολογισμό του δήμου και οι 200 χιλιάδες από χορηγίες.

Επίσης, με την υλοποίηση της υπόσχεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη χορηγία των δύο εκατομμυρίων, οι εργασίες συντήρησης δρόμων και επιδιόρθωσης ή κατασκευής πεζοδρομίων συνεχίστηκαν και σε άλλες περιοχές, στα πλαίσια της Β΄ φάσης.

Οι δρόμοι που συντηρήθηκαν από το 2017 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2019 καταλαμβάνουν συνολική έκταση 375.927 m2. Τον Ιανουάριο του 2020 ξεκίνησε η Γ΄ φάση επαλείψεων δρόμων στη Λάρνακα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι εργασίες γίνονται μετά από αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης των δρόμων και της κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

Σημείο έναρξης των εργασιών της παρούσας φάσης ήταν η οδός Πανδώρας στην περιοχή του νέου νοσοκομείου και οι εργασίες συνεχίζονται στη Δροσιά, στους Αγίους Αναργύρους, στον Πρόδρομο, στην περιοχή του γηπέδου του ΑΣΙΛ και στην τουρκοκυπριακή συνοικία.

Το κόστος της Γ΄ φάσης υπολογίζεται στο 1.300.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στον προϋπολογισμό του δήμου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι κατά την τρέχουσα περίοδο γίνονται επαλείψεις για επιδιόρθωση των λακκούβων που προκάλεσε η πολυομβρία στο οδόστρωμα αρκετών δρόμων. «Ο Δήμος Λάρνακας παρά το πολύ υψηλό κόστος των ασφαλτοστρώσεων που απαιτείται, προχωρεί μεθοδικά και με πρόγραμμα χρόνο με το χρόνο, με σκοπό την απάμβλυνση των προβλημάτων που προκαλούνται», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend