Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Ράμπες για ΑμεΑ και στις Φοινικούδες
Ράμπες για ΑμεΑ και στις Φοινικούδες

Ράμπες για ΑμεΑ και στις Φοινικούδες

Η παραλία των Φοινικούδων είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία της πόλης μας, μια από τις πιο πολυσύχναστες ακτές της Κύπρου. Μέχρι και το πρώτο 20ήμερο του Νοέμβριο, λόγω της καλοκαιρίας, συγκέντρωνε, κυρίως τις πρωινές ώρες, πολλούς ξένους τουρίστες (και Κύπριους), οι οποίοι έκαναν το θαλάσσιο μπάνιο τους. Είναι αδιανόητο, όμως, μια τόσο πολυσύχναστη παραλία να μην διαθέτει ράμπες για διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Μια παραλία, η οποία κάθε χρόνο φιλοξενεί μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, θα έπρεπε να είχε ειδικές ράμπες που να ξεκινούν από τον παραλιακό πεζόδρομο και να καταλήγουν στην άμμο, οι οποίες να εξυπηρετούν τα άτομα που είναι καθηλωμένα πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι.

Χαιρετίζουμε την τοποθέτηση στην ακτή Μακένζι μιας πλαστικής ράμπας για τα ΑμεΑ. Η συγκεκριμένη παραλία, η οποία επίσης είναι πολυσύχναστη, διαθέτει τη δεδομένη στιγμή δύο ράμπες για διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρίες. Στις Φοινικούδες δεν υπάρχει καμία… Η υφιστάμενη υποδομή που υπάρχει στην παραλία των Φοινικούδων, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα άτομα που είναι πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι, τα οποία θέλουν να κάνουν το θαλάσσιό τους μπάνιο ή τουλάχιστον να βρεθούν κοντά στη θάλασσα.

Επιβάλλεται, λοιπόν, ο Δήμος Λάρνακας να εξεύρει τους μηχανισμούς, έτσι ώστε μέχρι την έναρξη της επόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, η ακτή των Φοινικούδων να αποκτήσει έστω μία πλαστική ράμπα για ΑμεΑ.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend