Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απόφαση στις 28 Νοεμβρίου για την 19χρονη
Απόφαση στις 28 Νοεμβρίου για την 19χρονη

Απόφαση στις 28 Νοεμβρίου για την 19χρονη

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για την 19χρονη Αγγλίδα, η οποία από τον περασμένο Ιούλιο απασχολεί τα ντόπια και ξένα ΜΜΕ, μετά την καταγγελία που προέβη περί ομαδικού βιασμού της από 12 νεαρούς Ισραηλινούς και μετέπειτα την κατάθεση που έδωσε, με την οποία αναίρεσε τον αρχικό της ισχυρισμό.

Στις 28 Νοεμβρίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, θα εκδώσει την ενδιάμεση απόφασή του για τη δίκη εντός δίκης που διεξήχθη προκειμένου να αποδειχθεί η θεληματικότητα ή όχι της κατάθεσης που έδωσε η νεαρή Αγγλίδα, με την οποία αναιρεί την καταγγελία που προηγουμένως είχε κάνει περί ομαδικού βιασμού της. Σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει ότι η κατάθεση δόθηκε οικειοθελώς από την 19χρονη, χωρίς να δεχθεί καμία πίεση, τότε η νεαρή τουρίστρια θα κριθεί ένοχη στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης και θα της επιβληθεί ποινή.

Η Αγγλίδα υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη θεληματική κατάθεση ήταν προϊόν πιέσεων που δέχθηκε από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, εξού και στο δικαστήριο αρνείται ενοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζει και η οποία αφορά δημόσια βλάβη, δηλαδή ότι προέβη σε ψευδή καταγγελία.

Η δίκη εντός δίκης ολοκληρώθηκε χθες με την κατάθεση γλωσσολόγου, από το Μάντσεστερ, ο οποίος ήλθε ειδικά στην Κύπρο για να καταθέσει στο δικαστήριο.

Με την κατάθεση του γλωσσολόγου, η υπεράσπιση της νεαρής Αγγλίδας επιχείρησε ν’ αποδείξει ότι η θεληματική κατάθεση που έδωσε η κατηγορούμενη στις 28 περασμένου Ιουλίου στους ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου, με την οποία αναιρεί την αρχική της καταγγελία για βιασμό, δόθηκε κάτω από συνθήκες πίεσης και δεν γράφτηκε από την ίδια.

Θυμίζουμε, ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο κατέθεσε, μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης, η Βρετανίδα ψυχολόγος Κριστίν Τίζαρτ, η οποία, όπως είπε, είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με την κατηγορούμενη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend