Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυξημένη η σκόνη – Αλλάζει το σκηνικό του καιρού
Αυξημένη η σκόνη – Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Αυξημένη η σκόνη – Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Αυξημένη σκόνη παρατηρείται στην ατμόσφαιρα σήμερα το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

 

Τα υψηλότερα επίπεδα σκόνης εντοπίζονται σε περιοχές της Λευκωσίας, όπου οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, είναι αυξημένες και κυμαίνονται μεταξύ 43,9 μg/m3 και 115 μg/m3.

 

Σκόνη παρουσιάζεται και στα ορεινά και τα παράλια, όμως σε πιο χαμηλά επίπεδα.

 

Πάντως τις επόμενες μέρες ο καιρός αναμένεται να αλλάξει, με τον ερχομό βροχών και καταιγίδων να συνθέτουν ένα χειμωνιάτικο σκηνικό.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

 

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

Πηγή: philenews

Send this to a friend