Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ Άμεσα βελτιωτικά έργα χρήζει η αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο (φωτογραφίες)
Άμεσα βελτιωτικά έργα χρήζει η αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο (φωτογραφίες)

Άμεσα βελτιωτικά έργα χρήζει η αποβάθρα παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο (φωτογραφίες)

Επιβεβλημένη φαντάζει η ανάγκη εξωραϊσμού του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων. Παρόλο που ο Δήμος Λάρνακας έχει συμπεριλάβει το έργο με την ονομασία «Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της λεωφόρου Αθηνών» στη διαδικασία των νέων έργων που προωθούνται προς ωρίμανση με σκοπό την χρηματοδότησή τους από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., εντούτοις κάποια βελτιωτικά έργα δεν μπορούν να περιμένουν. Και μιλάμε για την κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί η μικρή αποβάθρα, παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας. Δεν νοείται η αποβάθρα, την οποία καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, να παρουσιάζει το χάλι που έχει σήμερα, με σπασμένα προστατευτικά ξύλα (φωτογραφία) και με σκουριασμένα και πεπαλαιωμένα σίδερα στήριξης, ορισμένα από τα οποία είναι… ετοιμόρροπα.

Όπως μας έχει καταγγελθεί, σε συγκεκριμένο σημείο της αποβάθρας (με θέα προς το Κάστρο), τα σιδερένια προστατευτικά δεν είναι καλά στερεωμένα και υπάρχει ο κίνδυνος υποχώρησής τους και πτώσης στη θάλασσα σε περίπτωση που τους ασκηθεί μεγάλη πίεση. Αντικατάσταση χρειάζονται και ορισμένα ξύλα της αποβάθρας όπου περπατούν οι πεζοί καθώς και τα παγκάκια.

Σίγουρα η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αποβάθρα του Μεσαιωνικού Κάστρου δεν είναι και η καλύτερη στα μάτια χιλιάδων περιηγητών.

Μια επί τόπου επίσκεψη των δημοτικών αρχών θα πείσει για την αναγκαιότητα έναρξης άμεσων βελτιωτικών έργων. Εξωραϊσμό και ανάπλαση (σε μεγαλύτερο βαθμό) χρήζει και η μεγάλη αποβάθρα στο άλλο άκρο της παραλίας των Φοινικούδων, παρά τη μαρίνα.

Βέβαια, η μεγάλη αποβάθρα ανήκει στο Υφυπουργείο Τουρισμού και όχι στο Δήμο Λάρνακας και ως εκ τούτου τα χέρια των δημοτικών αρχών είναι δεμένα στην περίπτωση αυτή. Απαιτείται, όμως, συνεργασία δήμου και υφυπουργείου, προκειμένου να βελτιωθούν κάποια πράγματα.

Πολλάκις έχουμε γράψει από τις στήλες της ιστοσελίδας μας για την ανάγκη εξωραϊσμού ολόκληρου του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων. Μια ανάγκη που αναγνωρίζεται και από τις δημοτικές αρχές, γι’ αυτό κι έχουν συμπεριλάβει το έργο στη δεύτερη φάση «ώριμων έργων» για χρηματοδότηση με κονδύλια της Ε.Ε.

Βάσος Βάσου

 

 

Send this to a friend