Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πώς ο Ορέστης άλλαξε «υπογραφή» σε 2 χρόνια και τροποποίησε δράση
Πώς ο Ορέστης άλλαξε «υπογραφή» σε 2 χρόνια και τροποποίησε δράση

Πώς ο Ορέστης άλλαξε «υπογραφή» σε 2 χρόνια και τροποποίησε δράση

Μυστήριο που ίσως παραμείνει και για πάντα άλυτο είναι το αν ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος είχε αρχίσει τη δράση του το 2016. Γρίφος, εξάλλου, θα παραμείνει και το πώς ενδεχομένως να συνέχιζε τη δράση του εάν δεν γινόταν αντιληπτός μετά τον εντοπισμό του πτώματος της Mary Rose στο φρεάτιο του μεταλλείου του Μιτσερού στις 14 Απριλίου. Αυτό που προκύπτει πάντως από τις διαδικασίες προσωποκράτησης ενώπιον Δικαστηρίου είναι η παραδοχή του για τις 7 δολοφονίες. Ο 35χρονος εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή στην καταγγελία για βιασμό 20χρονης γυναίκας από τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο βιασμός φέρεται να έγινε το 2017 στην Επαρχία Λευκωσίας.

Μια μίνι «ακτινογραφία» στον τρόπο και στις περιόδους δράσης του 35χρονου ιλάρχου της Εθνικής Φρουράς καταγράφει πως ο ύποπτος άλλαξε «υπογραφή». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εγκληματολόγοι σχετικά με το γενικό προφίλ ενός κατά συρροή δολοφόνου, τα άτομα αυτά επιλέγουν έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, τρόπον τινά τελετουργία στα εγκλήματά τους, αφήνοντας έτσι την υπογραφή τους. Στο SigmaLive μίλησε ο Προϊστάμενος ιατροδικαστικής της υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, ο οποίος εξήγησε ότι η υπογραφή ενός δολοφόνου ενδεχομένως να εξηγείται στον τρόπο απόκρυψης του θύματος ή των θυμάτων του, στον τρόπο δράσης ή ακόμη και στον τρόπο διαφυγής. Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με την «τελειοποίηση» του τρόπου δράσης στην περίπτωση του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, ο δρ.Καρακούκης εξήγησε ότι το λεγόμενο modus operandi ενός δράστη τροποποιείται ή ακόμη τελειοποιείται.

Όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τη δράση του 35χρονου, όλα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν διέπραξε την πρώτη διπλή δολοφονία με θύματα την Livia Bunea και την κόρη της Elena Natalia Bunea. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτή ήταν η πρώτη του δολοφονία και κατ’ επέκταση ότι δεν είχε δράσει και προηγουμένως.

Το ματωμένο ημερολόγιο του ιλάρχου

• 30 Σεπτεμβρίου 2016: Θύματα η Livia Bunea και η κόρη της Elena Natalia Bunea
• Ιούλιος 2017: Θύμα η Κάτχα Ανου
• 13 Δεκεμβρίου 2017: Θύμα η Maricar Valdez
• 5 Μαΐου 2018: Θύματα η Mary Rose και η κόρη της Sierra
• 23 Ιουλίου 2018: Θύμα η Arian Palanes Lozano

Πώς άλλαξε η υπογραφή

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την υπόθεση που αποτελεί «πρωτοτυπία» στα εγκληματολογικά χρονικά Κύπρου και Ελλάδας, ο 35χρονος ύποπτος άλλαξε την υπογραφή του μέσα σε 2 χρόνια δράσης. Αρχικά έδρασε σκοτώνοντας μια γυναίκα και ένα παιδί, τοποθετώντας τις μέσα σε ταξιδιωτικές βαλίτσες.

Ακολούθως, σχεδόν 1 χρόνο μετά, σκότωσε μια γυναίκα την οποία πέταξε μέσα σε εγκαταλελειμμένο πηγάδι. Λίγους μήνες μετά, το ίδιο έτος, επανήλθε στον αρχικό τρόπο δράσης του και σκότωσε μια γυναίκα, τοποθετώντας την σε ταξιδιωτική βαλίτσα. Λίγους μήνες αργότερα σκότωσε μια γυναίκα και ένα παιδί και έριξε τη μητέρα στο φρεάτιο εγκαταλελειμμένου μεταλλείου στο Μιτσερό και την κόρη της στη Λίμνη του Μεμή στο Ξυλιάτο. Δυο μήνες αργότερα επανήλθε, σκοτώνοντας μια γυναίκα την οποία πέταξε στο φρεάτιο και πάλι στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό.

Η υπογραφή του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλάζει και ως προς τον τρόπο που σκότωσε τα θύματά του, αφού υπάρχουν αναφορές ότι σε κάποιες περιπτώσεις στραγγάλισε και έκανε κεφαλοκλείδωμα στα θύματά του και σε άλλες περιπτώσεις σκότωσε το θύμα με κτύπημα στο κεφάλι.

Οι κυπριακές Αρχές εδώ και 1 μήνα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ειδεχθέστερο έγκλημα στα χρονικά του τόπου. Η ανακριτική ομάδα, που ενισχύθηκε από την πρώτη ώρα, συνεχίζει το έργο τής εξιχνίασης έχοντας ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και με τις Βρετανικές Αρχές και τους ειδικούς εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, οι οποίοι ήδη έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία στους χώρους των εγκλημάτων του υπόπτου.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend