Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα σε διαμέρισμα στη Λάρνακα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε  σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας και προκλήθηκε πανικός στους ένοικους. Η πολυκατοικία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, ενώ έγινε εξαερισμός μετά την κατάσβεση της φωτιάς εντός του διαμερίσματος.  Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής, Μάρκο Τράγκολα, Αστυνομικοί σε περίπολο αντιλήφθηκαν τη φωτιά και έσπευσαν να βοηθήσουν τους ένοικους.

Εντός του διαμερίσματος διέμεναν τέσσερις αλλοδαποί οι οποίοι το εγκατέλειψαν μόλις αντιλήφθηκαν τη φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ έγινε κατορθωτή η μη επέκταση της φωτιάς και σε άλλα διαμερίσματα. Όλοι οι ένοικοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σήμερα αναμένεται να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

 

Ο Δήμος Λάρνακας και οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΠΟΕΔ – ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, διοργανώνουν σήμερα στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Πάνδημο Εορτασμό, των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και ομιλία από τον κ. Γιάννη Γιαννάκη, Επίτροπο Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ανακοινώνει ότι αύριο Σάββατο, μεταξύ των ωρών 06:00 – 11:00, θα γίνει αφαίρεση πλέγματος ασφαλείας στην περιοχή βόρεια της αερογέφυρας Ψεματισμένου – Χοιροκοιτίας, στο σημείο της διασταύρωσης της εναέριας γραμμής μεταφοράς «Βασιλικό-Μαρί – Κοφίνου» με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνονται από την Αστυνομία ολιγόλεπτες διακοπές της ροής της κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου, διάρκειας μέχρι πέντε λεπτών η κάθε μία και στις δύο κατευθύνσεις.

 

Ένα παιχνίδι θησαυρού θα διοργανωθεί αύριο στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες. Πρόκειται για ένα παιγνίδι,  όπου άτομα, ομάδες, οικογένειες, φίλοι, καλούνται να έρθουν και να μοιραστούν σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς ή σημεία αναφοράς της πόλης με ένα διασκεδαστικό τρόπο.  Το παιχνίδι διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus και στόχο έχει την αξιοποίηση του πολιτιστικού ενδιαφέροντος των πολιτών και των πολιτιστικών ιδρυμάτων. Το κυπριακό δίκτυο συντονίζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής και σε αυτό συμμετέχουν το Μουσείο Πιερίδη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Επίσης αύριο Σάββατο και ώρα 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα, έχουμε την Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη.

 

To Σάββατο αλλά και την Κυριακή στο Παττίχειο Θέατρο «Σκάλα», το Θέατρο ΣΚΑΛΑ – Κύρια Σκηνή, παρουσιάζει το έργο «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή». Σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκκη.

 

Την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Ρένα». Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ.

 

Και τέλος την Δευτέρα 25 Μαρτίου ο Δήμος Αραδίππου, θα γιορτάσει με πανηγυρική δοξολογία, τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου, αλλά και της 1ης  Απριλίου. Τον πανηγυρικό της 25ης Μαρτίου, θα εκφωνήσει η κα Κλέλια Βασιλείου, Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος. Ενώ ομιλητής για τους εορτασμούς της 1ης Απριλίου, θα είναι ο κος Σταύρος Μιχαήλ, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων. Μετά το τέλος της δοξολογίας των δύο εορτασμών, θα ακολουθήσει παρέλαση, από τα εκπαιδευτήρια και τα οργανωμένα σύνολα της Αραδίππου.

 

 

 

Send this to a friend