Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παιδοβουλή&ΠΣΕΠΕΠ: Θλίψη για θάνατο 9χρονου κοριτσιού
Παιδοβουλή&ΠΣΕΠΕΠ: Θλίψη για θάνατο 9χρονου κοριτσιού

Παιδοβουλή&ΠΣΕΠΕΠ: Θλίψη για θάνατο 9χρονου κοριτσιού

Τη βαθιά τους θλίψη για τον φόνο του 9χρονου κοριτσιού στη Λάρνακα, εκφράζουν, με ανακοίνωση τους, η κυπριακή Παιδοβουλή και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού (ΠΣΕΠΕΠ).

«Προσυπογράφοντας την σχετική ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, θεωρούμε απαραίτητο τον άμεσο εκσυγχρονισμό του συστήματος κοινωνικής προστασίας ώστε να διασφαλίζεται επαρκής πρόληψη τέτοιων τραγικών φαινομένων αλλά και την ψήφιση νομοθεσίας για μια ποινική δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά που θα επιτρέπει τον ορθό χειρισμό των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον νόμο», σημειώνουν.

Ζητούν, παράλληλα, από την πολιτεία να δημιουργήσει ένα σύστημα κοινωνικής προστασίας που θα διασφαλίζει τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ένα σύστημα που θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των παιδιών και που θα δημιουργήσει τις απαραίτητες δομές και υποδομές ώστε τα παιδιά να μην κλείνονται σε ψυχιατρεία και φυλακές ενηλίκων.

«Ένα σύστημα που θα προσφέρει βοήθεια στο παιδί-θύτη έτσι ώστε να μπορέσει να ενταχθεί ξανά στο κοινωνικό σύνολο. Αναμένουμε ότι επιτέλους η πολιτεία θα εισακούσει τις επανειλημμένες συστάσεις της Επιτρόπου αλλά και τις εκκλήσεις τόσο της Κυπριακής Παιδοβουλής όσο και της ΠΣΕΠΕΠ και θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του συστήματος προς όφελος των παιδιών», καταλήγουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend