Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φθάνουν οι πρώτες ομάδες
Φθάνουν οι πρώτες ομάδες

Φθάνουν οι πρώτες ομάδες

Στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης Αμμοχώστου για ικανοποιητική τουριστική κίνηση σε Αγία Νάπα και Πρωταρά τον επικείμενο χειμώνα.

Οι εταιρείες αυτές μετέφεραν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σημαντικό αριθμό ξένων τουριστών στην επαρχία Αμμοχώστου, κυρίως με τις online κρατήσεις, γι’ αυτό και οι παράγοντες της επαρχίας ευελπιστούν ότι κάτι τέτοιο θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον λειτουργό της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμ/στου Λάκη Αβρααμίδη, η κίνηση κατά τους πρώτους δύο φθινοπωρινούς μήνες κρίνεται ικανοποιητική, αφού υπάρχουν ακόμα ξενοδοχειακές μονάδες σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά που έχουν υψηλές πληρότητες.

Σ’ αυτό, βέβαια, βοηθά και η παρατεταμένη καλοκαιρία που επικρατεί στο νησί μας. Περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός, ωστόσο, με αρχές Νοεμβρίου κάποια ξενοδοχεία θ’ αρχίσουν να κλείνουν λόγω της χειμερινής περιόδου. «Θα υπάρξουν, όμως, και ξενοδοχεία που θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη χειμερινή περίοδο και τούτο διότι από τον Νοέμβριο θα έχουμε τις πρώτες αφίξεις αποστολών ποδοσφαιρικών ομάδων από το εξωτερικό που θα έλθουν στην επαρχία μας για σκοπούς προετοιμασίας. Φέτος θα φιλοξενήσουμε κάποιες ομάδες ενωρίτερα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, που ερχόντουσαν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», συμπλήρωσε ο κ.Αβρααμίδης. Παράλληλα, η τοπική εταιρεία τουρισμού αναμένεται από την 1η Νοεμβρίου να θέσει σ’ εφαρμογή το πρόγραμμα «Endless Sun», το οποίο θ’ αποτείνεται στους χειμερινούς επισκέπτες της ελεύθερης Αμμοχώστου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δωρεάν εκδρομές και ποικίλες δραστηριότητες και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος ερχόμενου Μαρτίου. Σε μια άλλη εξέλιξη, μέχρι την έναρξη της ερχόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου (2019), η επαρχία Αμμοχώστου θα διαθέτει πολύ μεγαλύτερο (και ποιοτικότερο) αριθμό τουριστικών κλινών, καθότι τρία πεντάστερα ξενοδοχεία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και ν’ ανοίξουν τις πύλες τους μέχρι τότε. Το ένα θα λειτουργήσει στην περιοχή της Αγίας Θέκλας (κινέζικων συμφερόντων) και τα άλλα δύο στην Αγία Νάπα. Εκτός, βέβαια, από την προσθήκη των τριών νέων πολυτελών μονάδων, προγραμματίζονται και αυτό τον χειμώνα επεκτάσεις και ανακαινίσεις σε υφιστάμενα ξενοδοχεία.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend