Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κίττος για ΣΚΤ: Παραλάβαμε ένα χάος και λαμβάναμε μέτρα
Κίττος για ΣΚΤ: Παραλάβαμε ένα χάος και λαμβάναμε μέτρα

Κίττος για ΣΚΤ: Παραλάβαμε ένα χάος και λαμβάναμε μέτρα

Με τις καταθέσεις των μελών της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας που παραιτήθηκαν, Γιώργου Κίτου και Πανίκου Πούρου, συνεχίζονται σήμερα οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Στη δημόσια κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, ο κ. Κίττος δήλωσε, μεταξύ άλλων: Παραλάβαμε ένα χάος και λαμβάναμε μέτρα. Οδηγήσαμε υποθέσεις ατασθαλιών στη Νομική Υπηρεσία. Εκκρεμούν 84 έρευνες από τη Μονάδα Εσωτερικών Επιθεωρήσεων για συνθήκες δανεισμού».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (30/8) στην Ερευνητική Επιτροπή κατέθεσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Γιάννης Σταυρινίδης.

Ο κ. Σταυρινίδης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων (ΜΕΧ) που θα έσωζε τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) ήταν ο υπέρτατος στόχος του οργανισμού, αλλά η κληρονομιά του Συνεργατισμού, το προφίλ του χαρτοφυλακίου, ο κρατικός του χαρακτήρας, σε συνδυασμό με το θεσμικό πλαίσιο, δεν του επέτρεψαν να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.

Ο ίδιος είχε ρωτηθεί και για τις σχέσεις του με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, λέγοντας ότι βάφτισε τον γιο του το 2009.

Πηγή :Sigmalive

Send this to a friend