Home ΕΞΟΔΟΣ Οδηγός τσιμπολογήματος street food στην Κύπρο
Οδηγός τσιμπολογήματος street food στην Κύπρο

Οδηγός τσιμπολογήματος street food στην Κύπρο

Μαγειρεύονται απλά και τα απολαμβάνεις κυρίως στον δρόμο, σε καντίνες ή σε pop-up στέκια, ακολουθώντας απλά τη μυρωδιά τους.

ΛΑΡΝΑΚΑ

San Pedro 
Η φήμη των burger του βγαίνει έξω από σύνορα της πόλης και όχι άδικα. Αυθεντικό street στέκι με gourmet πινελιές, το San Pedro παρασκευάζει burger ακολουθώντας την παραδοσιακή τεχνοτροπία από το Los Angeles.
Το Hit: Το ‘ρυθμικό’ BBKing Burger (€6.50/200 γρ.) με μπέικον, σως ροκφόρ, κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα, αφιερωμένο στον γνωστό μουσικό.
Δοκίμασε και: Δροσερό τελείωμα το παγωτό σε γεύση σοκολάτα, πορτοκάλι, φιστικοβούτυρο ή nutella (€2.20/μπάλα)
(24105090) Σπύρου Κυπριανού 99. Δ-Σ 12.00-23.00.

Solar Kitchen Bar
Η χορτοφαγία στα καλύτερά της σε αυτό το vegan kitchen bar, που ακούει στο όνομα Solar. Καλομαγειρεμένα γεύματα βασισμένα αποκλειστικά σε εποχικές πρώτες ύλες βιολογικής προέλευσης. Ένα πολυπολιτισμικό μενού εμπνευσμένο από τις περιπλανήσεις των ιδιοκτητών στο γαστρονομικό σύμπαν.
Το Hit:
 Χωρίς δεύτερη σκέψη επίλεξε τη φρεσκοζυμωμένη, ολικής αλέσεως πίτα με μπιφτέκι από φύτρα πικάντικης φακής και τη σάλτσα μουστάρδας (€5).
Δοκίμασε και: Σπιτικά επιδόρπια χωρίς ζάχαρη και ενοχές. Θα κολλήσεις με την πίτα ολικής αλέσεως με σπιτικό φιστικοβούτυρο και φρούτο εποχής (€4.50). Μην ξεχάσεις να ζητήσεις δωρεάν βοτανόνερο για να ξεδιψάσεις.
(99223208) Ζήνωνος Κιτιέως 36.Τρ-Σ 11.00-16.00.

Syno Flame Grill
Επιθυμία του να σερβίρει τα καλύτερα burger στην πόλη. Και αυτό το καταφέρνει διατηρώντας υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Θα δεις ουρές για τα burger του, που γαργαλάνε τον ουρανίσκο.
Το Hit: Το ‘μεθυσμένο’ American Whiskey (€6) με χειροποίητο μπιφτέκι από 100% φρέσκο κρέας, ροδέλες κρεμμυδιού, μαρούλι και σως από ουίσκι.
Δοκίμασε και: Για τους φίλους του steak, εξαιρετική επιλογή αποτελεί το Philly Cheese Steak (€8) με τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι και steak σως.
(24818444) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 9. Τρ-Κ 12.30-16.00 & 18.30-22.30.

The Potbelly 
Ένας μικρός χώρος γεμάτος πλούσιες γεύσεις. Αυτό το χαριτωμένο sandwich shop είναι μία καλή επιλογή για νόστιμο, international φαγητό για όλες τις ώρες της ημέρας.
Το Hit: Στην κορυφή του playlist το ‘Drop it like is hot’ σε κλασικό burger ψωμί με χοιρινό pulled, μπέικον, τηγανητό αβγό και χαλούμι (€5.50-€9.50 ανάλογα με το μέγεθος).
Δοκίμασε και: Τη μηνιαία, limited edition σπεσιαλιτέ, που είναι αφιερωμένη σε διαφορετική χώρα. Προορισμός για τον Ιούνιο η Χαβάη (€5-€6).
(24400759) Καραολή και Δημητρίου 2. Δ & Πεμ-Κ 11.00-22.00.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Send this to a friend