Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Νεκρός 18χρονος στις Κεντρικές φυλακές – «‘Έσβησε» μπροστά στα μάτια του θείου του
Νεκρός 18χρονος στις Κεντρικές φυλακές – «‘Έσβησε» μπροστά στα μάτια του θείου του

Νεκρός 18χρονος στις Κεντρικές φυλακές – «‘Έσβησε» μπροστά στα μάτια του θείου του

Τη νομοθεσία αποφάσισαν να τηρήσουν κανονικά φέτος τα γενικά καταστήματα, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 15 Αυγούστου. Μετά το αλαλούμ που είχε δημιουργηθεί τον Δεκαπενταύγουστο του 2016, κατά τον οποίο αρκετά καταστήματα λειτούργησαν παρά τις ρητές υποδείξεις του Υπουργείου Εργασίας, υπεραγορές και άλλα γενικά καταστήματα (ένδυσης, υπόδησης, τεχνολογίας, DIY) θα τηρήσουν φέτος την αργία, όπως προνοεί η νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου η επισκεψιμότητα στα καταστήματα των παραλιακών πόλεων, αλλά και η κατανάλωση αναμένεται να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα, δεδομένου του αυξημένου εσωτερικού τουρισμού, των αδειών που έχουν δοθεί σε αρκετές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και των ρεκόρ που καταγράφουν οι τουριστικές αφίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον έχει αφαιρεθεί από τη Βουλή το δικαίωμα έκδοσης διαταγμάτων ρύθμισης του ωραρίου των καταστημάτων από την υπουργό Εργασίας, τότε είναι αδύνατο να επιτραπεί στην υπουργό να εκδώσει ειδικό διάταγμα που να δίνει το δικαίωμα στα γενικά καταστήματα να λειτουργήσουν στις 15 Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews o γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου τόνισε ότι «όπως ο Σύνδεσμος τήρησε ευλαβικά κατά τη διάρκεια του 2017 όλες τις επίσημες αργίες που προβλέπει η νομοθεσία», το ίδιο θα πράξει και με την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

«Αν και η τουριστική σεζόν βρίσκεται στα φόρτε της, ειδικά για τους καταστηματάρχες των παράλιων περιοχών, και αναμένεται την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου να υπάρξει αυξημένη επισκεψιμότητα, εντούτοις η νομοθεσία θα τηρηθεί κανονικά από τα μέλη του Συνδέσμου», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Σημειώνεται ότι τα γενικά καταστήματα παραμένουν κλειστά την  1η, 2η και 6η Ιανουαρίου, την 1η Απριλίου, την 1η Μαΐου, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, τη Δευτέρα του Κατακλυσμού, την 15η Αυγούστου, όπως επίσης την 25η και 26η Δεκεμβρίου.

Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, όλα τα γενικά καταστήματα την Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι όσα ειδικά καταστήματα παραμείνουν ανοιχτά, θα πρέπει να αποζημιώσουν τους υπαλλήλους που θα απασχοληθούν την εν λόγω ημέρα με αναλογία 1:2.

Πηγή: inbusinessnews.com

Send this to a friend