Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τον Οκτώβριο το «Castle Project»!
Τον Οκτώβριο το «Castle Project»!

Τον Οκτώβριο το «Castle Project»!

Τον Οκτώβριο και όχι την άνοιξη ή αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να παραδοθεί η πρώτη φάση του έργου «The Castle Project», στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι εργασίες στο The Castle Project στο Μακένζυ – Πρώτα το εστιατόριο και ακολούθως η Β΄ Φάση (pics-video)

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η πρώτη φάση υπολογίζεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, παρόλο που οι αρχικές εκτιμήσεις του Λιβάνιου επενδυτή και των συνεργατών του έκαναν λόγο για ολοκλήρωση των έργων τον Μάιο ή Ιούνιο του 2017. Παρά την καθυστέρηση που θα παρατηρηθεί, μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο η πρώτη φάση του «Castle Project» εκτιμάται ότι θα κοσμεί την οδό Τάσου Μητσόπουλου και αναμένεται ν’ αλλάξει προς το καλύτερο την όψη της παραλιακής περιοχής. Η συγκεκριμένη φάση θα περιλαμβάνει αρχικά τη λειτουργία ενός εστιατορίου πολυτελείας πάνω στην άμμο. Οι εργασίες θα συνεχιστούν για την επέκταση του εστιατορίου, ώστε να είναι δυναμικότητας πέραν των 2000 ατόμων. Τα σχέδια προνοούν την ανέγερση τριώροφου κτιρίου, μ’ εκλεκτική κουζίνα ψαρικών και όχι μόνο. Σύμφωνα, δε, με τους υπεύθυνους του έργου, παρόμοια εστιατόρια δεν λειτουργούν πουθενά αλλού στην Κύπρο τη δεδομένη στιγμή. Τ’ όλο project θα περιλαμβάνει, επίσης, μπαράκια, οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ιδιωτικά τζακούζι και θαλάσσια σπορ. Το κόστος της συγκεκριμένης φάσης υπολογίζεται να κοστίσει γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ο Λιβάνιος επιχειρηματίας που ανέλαβε το κόστος ανέγερσης του «The Castle Project» (στον χώρο όπου παλιά λειτουργούσε το παραλιακό εστιατόριο «Ku De Ta» και το «Κάστρο») είναι ο ίδιος επενδυτής, ο οποίος ανήγειρε και λειτουργεί το ξενοδοχείο «Rise» στο κέντρο της Λάρνακας.

Το πεντάστερο

Υπενθυμίζουμε, ότι σε δεύτερη φάση, όπως ήδη έχει εξαγγελθεί, ο ίδιος επενδυτής σκοπεύει ν’ ανεγείρει επί της οδού Τάσου Μητσόπουλου, σε τεμάχιο το οποίο ήδη έχει αγοράσει απέναντι από την παραλία όπου κτίζονται τα πολυτελή εστιατόρια, πεντάστερο ξενοδοχείο. Τα κατασκευαστικά έργα για την πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα αναμένεται να ξεκινήσουν όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τα πολυτελή εστιατόρια κι εφόσον ο επενδυτής εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες από το Δήμο Λάρνακας. Σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν, το πεντάστερο ξενοδοχείο θα συνδέεται με τα πολυτελή εστιατόρια και την οργανωμένη παραλία με υπέργεια διάβαση. Εφόσον ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση του μεγαλεπήβολου project, τότε η όλη όψη της παραλιακής περιοχής Μακένζι θ’ αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Η ανέγερση και η λειτουργία των πολυτελών εστιατορίων και σε κατοπινό στάδιο η ανέγερση και η λειτουργία του πεντάστερου ξενοδοχείου (εφόσον όλα πάνε κατευχήν και δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα) αναμένεται να δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίες.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend