Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Διαβεβαιώσεις από Αυξέντη Ευαγγέλου για το πρόβλημα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στο “ΑΕΚ Αρένα”!
Διαβεβαιώσεις από Αυξέντη Ευαγγέλου για το πρόβλημα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στο “ΑΕΚ Αρένα”!

Διαβεβαιώσεις από Αυξέντη Ευαγγέλου για το πρόβλημα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στο “ΑΕΚ Αρένα”!

Διαβεβαιώσεις ότι πολύ σύντομα το πρόβλημα της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες στο γήπεδο «ΑΕΚ Αρένα» θα επιλυθεί έδωσε  ο διευθυντής της ομάδας της Λάρνακας Αυξέντης Ευαγγέλου.

Με αφορμή την τελευταία επιστολή της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία έχουν εκφραστεί πολλά παράπονα ότι το νέο γήπεδο «ΑΕΚ Αρένα» δεν είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και συγκεκριμένα στα άτομα με αναπηρίες, ειδικά όσα χρησιμοποιούν αναπηρικό τροχοκάθισμα, ο Αυξέντης Ευαγγέλου απάντησε εκ μέρους του σωματείου της Λάρνακας.

Δήλωσε στην εφημερίδα «Πολίτης» ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων για το συγκεκριμένο ζήτημα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τις προσεχείς μέρες το θέμα θα έχει επιλυθεί και θα υπάρχει απρόσκοπτη προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΑΕΚ, το θέμα προέκυψε έπειτα από την διαφορά που υπήρξε μεταξύ των μελετητών (αρχιτεκτόνων) της ΑΕΚ με την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων.

Ο κ.Ευαγγέλου είπε ότι οι αρχιτέκτονες της ΑΕΚ έχουν ήδη προτείνει κάποιους τρόπους προσβασιμότητας στο νέο γήπεδο για τα άτομα με αναπηρίες, με τους οποίους, όμως, διαφωνεί η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων. Παρόλα αυτά, η Αρχή Αδειοδότησης έχει παραχωρήσει στο σωματείο της ΑΕΚ άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου, την ίδια ώρα που το θέμα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες είναι ακόμα υπό συζήτηση κι εκκρεμεί. «Είμαστε σε διαρκείς διαβουλεύσεις με την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων για να επιλύσουμε το θέμα. Η ΑΕΚ δεν έφτιαξε γήπεδο χωρίς να μεριμνήσει για τα άτομα που είναι καθηλωμένα σε τροχοκαθίσματα.

Αντίθετα, οι θέσεις για τα άτομα με αναπηρίες βρίσκονται στους σχεδιασμούς της Β΄ φάσης του έργου και συγκεκριμένα δίπλα από τα θεωρεία των επισήμων (boxes). Μέχρι, όμως, την υλοποίηση της Β΄ φάσης, έχουν δημιουργηθεί χώροι στη δυτική κερκίδα, στην ανατολική και στη βόρεια εξέδρα που είναι για τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, για κάλυψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρίες κατά τη λειτουργία της Α΄ φάσης του γηπέδου.

Οι συζητήσεις με την Αρχή Αδειοδότησης για να ξεκαθαρίσει το θέμα συνεχίζονται και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες το ζήτημα θα έχει επιλυθεί», σημείωσε ο Αυξέντης Ευαγγέλου.

 

Send this to a friend