Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε δίκη 12 κατηγορούμενοι για ΧΥΤΑ – Κόσιη: Ανατροπή με το Γιαννακόπουλο!
Σε δίκη 12 κατηγορούμενοι για ΧΥΤΑ – Κόσιη:  Ανατροπή με το Γιαννακόπουλο!

Σε δίκη 12 κατηγορούμενοι για ΧΥΤΑ – Κόσιη: Ανατροπή με το Γιαννακόπουλο!

Παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη 12 πρόσωπα για τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ – Μετατράπηκαν σε μάρτυρες κατηγορίας σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι της Helector  – Ανάμεσα στους κατηγορούμενος και ο Γιανακόπουλος που θεωρείτο δεδομένο ότι θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας – Άλλαξε τα σχέδια της αστυνομίας η Νομική Υπηρεσία- Κατηγορούνται όλοι για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος – Λουρουτζιάτης και Βέργας ψηλά στην λίστα – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους όλοι οι κατηγορούμενοι – Ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ιδιοκτήτη της Helector Λεωνίδα Μπόμπολα   

Ανατροπή στη λίστα των κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιη όπου καταχωρήθηκε το πρωί ενώπιον δικαστηρίου.

Ενώ θεωρείτο δεδομένο ότι όλοι οι υπάλληλοι της Helector θα μετατρέπονταν από κατηγορούμενοι σε μάρτυρες κατηγορίας ο Γενικός Εισαγγελέας άλλαξε τα δεδομένα της αστυνομίας και στο κατηγορητήριο άφησε και τον πρώην Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον πολιτικό Μηχανικό Ιμάρ Μπακλέρ.

Έκπληξη προκάλεσε το όνομα του Γιαννακόπουλου στο κατηγορητήριο αφού η αστυνομία προέβη σε «συμφωνίες» μαζί του για να βγει μάρτυρας κατηγορίας εάν συνεργαστεί και «δώσει» τους εμπλεκόμενους. «Deal» το οποίο είχε κλείσει για αυτό και ο ύποπτος άνοιξε το στόμα του.

Ως εκ τούτου στη λίστα των κατηγορουμένων βρίσκονται 12 πρόσωπα τα οποία είναι:

  1. Αντρέας Λουρουτζιάτης, Δήμαρχος Λάρνακας
  2. Σάββας Βέργας, πρώην Δήμαρχος Πάφου
  3. Δημήτρης Πατσαλίδης, Οικονομικός Διευθυντής Δήμου Πάφου
  4. Ευτύχιος Μαλληκίδης, πρώην Διευθυντής ΣΑΠΑ
  5. Αντώνης Κουρουζής, λειτουργός ΥΠΕΣ
  6. Στέλιος Παπαδόπουλος, λειτουργός ΥΠΕΣ
  7. Χριστάκης Πέτρου, λειτουργός ΥΠΕΣ
  8. Γιώργος Κουλαππής, πρώην λειτουργός ΥΠΕΣ
  9. Νίκος Κουλαππής, γιατρός και γιος πρώην λειτουργού ΥΠΕΣ
  10. Μιχαλάκης Πάντης, επιβλέπων για της εργασίες στη Κόσιη
  11. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρώην Διευθυντής Helector
  12. Ιμάρ Μπακλέρ, πολιτικός μηχανικός Helector

Μάρτυρες κατηγορίες έχουν μετατραπεί οι 5 υπάλληλοι της εταιρείας οι οποίοι είναι:

  1. Γιάννης Κοκότσης, Διευθυντής εταιρείας Helector
  2. Αθανάσιος Κατρης, Διευθύνων Σύμβουλος Helector
  3. Μιχάλης Μιχαήλ, υπάλληλος Helector
  4. Παντελίτσα Μάππουρου, λογίστρια Helector
  5. Σκεύη Πρωτοπαπά, γραμματέας Γ.Δ Helector

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως όλοι οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την έναρξη της δίκης στις 26 Απριλίου.

Και οι 12 αφέθησαν ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις, ενώ τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν και στο stop list. Aκόμη, αποφασίστηκε όπως παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της περιοχής τους.

Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και δεκασμό δημόσιου λειτουργού.

Τι κρύβει η αστυνομία για Μπόμπολα;

Την ίδια ώρα αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που προκύπτουν ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Helectro Λεωνίδα Μπόμπολα που συνελήφθη χθες την Αθήνα καθώς καταζητείτο για την υπόθεση.

Άγνωστο παραμένει εάν η αστυνομία έχει την πρόθεση να τον προσθέσει στην λίστα των κατηγορουμένων αφού ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αθανάσιος Κατρής που πλέον είναι μάρτυρας κατηγορίας τον έχει «δείξει» ως το πρόσωπο που έδινε εντολές για να δίνονται οι μίζες στους υπόπτους.

Με βάση αυτό το δεδομένο εύλογα διερωτάται κάποιος αν οι ανακριτές από τη στιγμή που κρίνουν τον Κατρή αξιόπιστο θα κατηγορήσουν και το Λεωνίδα Μπόμπολα ή θα τον μετατρέψουν και αυτό σε μάρτυρα κατηγορίας αγνοώντας τις καταγγελίες που υπάρχουν ενώπιον των αρχών για υπερκέρδη της εταιρείας του από την κομπίνα.

Επίσης ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει από την άλλη πλευρά είναι πως γίνεται να μετατραπεί σε μάρτυρας κατηγορίας ο Αθανάσιος Κατρής που «καίει» τον Μπόμπολα ενώ ο ίδιος δεν έχει δώσει την δική του εκδοχή και άγνωστο αν έχει στα χέρια του στοιχεία που διαψεύδουν την συγκεκριμένη μαρτυρία.

Σημαντική όμως θεωρείται και η κατάθεση του Θεοφάνη Λώλου, ιδιοκτήτης της εταιρείας Enviroplan, ο οποίος υπέβαλε τις προσφορές για την εταιρεία του Μπόμπολα αλλά ήταν και ο σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών για τα έργα. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ο Λώλος απέρριπτε τις υπόλοιπες προσφορές και τα έργα κέρδιζε μόνο η εταιρεία Helector.

Ο Θεοφάνης Λώλος επίσης συνελήφθη χθες στην Αθήνα και αναμένεται το Εφετείο Αθηνών να αποφασίσει και για τους 2 εάν θα εκδοθούν στην Κύπρο.

Πηγή: http://cyprustimes.com/

Send this to a friend