Συμβαίνει και σε άλλες το… κακό ραντεβού: Οδηγός επιβίωσης για να μη σου τύχει και πώς γλιτώνεις αν δεν το αποφύγεις, τελικά!
[ad_1]
Όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε, όλες έχουμε περάσει από την «ψυχρολουσία» ενός κακού ραντεβού: εκεί που εσύ είσαι άψογα ντυμένη, μακιγιαρισμένη, χτενισμένη, με το πλατύ σου χαμόγελο και όλη εκείνη την καλή διάθεση για να «δουλέψει» το πρώτο ραντεβού, αλλά ο… «απέναντι» είναι – στην καλύτερη περίπτωση – μη… αναμενόμενος, στη χειρότερη, απλώς ακατάλληλος.
Στην ερώτηση «τι κάνω, τώρα;», την απάντηση την ξέρεις. Απλώς, καληνυχτίζεις ευγενικά, παίρνεις το τσαντάκι σου και από ‘δω παν’ κι οι άλλοι.
Όμως, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει μετά την… «ψυχρολουσία». Το θέμα είναι πρώτον, πώς αποφεύγεις ένα «κακό» ραντεβού και δεύτερον πώς «επιβιώνεις», αν τελικά δεν καταφέρεις να γλιτώσεις, κοινώς να προβλέψεις πόσο «ακατάλληλο» ήταν το υποψήφιο ραντεβού σου.
Ας τα πάρουμε, όμως, βήμα βήμα. Επειδή, εσύ δεν είσαι η Πυθία να μπορείς να μαντέψεις τι έχει στο κεφάλι του κάποιος που γνώρισες χθες, υπάρχουν μερικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις, αν όντως αξίζει να δεχθείς την πρόταση του για εκείνη την έξοδο που λέγαμε.
ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΚΑΚΟ» ΡΑΝΤΕΒΟΥ
- • Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό που τελικά σου ζήτησε να βγείτε, ανάλυσε λίγο πώς έγινε αυτό. Αν σ’ το ζήτησε πρόσωπο με πρόσωπο ή σε πήρε τηλέφωνο, περνάει το πρώτο τεστ. Αν διάλεξε να επικοινωνήσει μαζί σου με μήνυμα στο κινητό ή μέσω των social media, κράτα – για λίγο – μικρό καλάθι. Κάποιος που θέλει να βγει μαζί σου, αλλά επιλέγει να επικοινωνήσει μαζί σου με ένα απρόσωπο μήνυμα, «κρύβει» ανασφάλειες και φόβους απόρριψης. Και ναι, στην εποχή μας, μπορεί όλα να κανονίζονται μέσω Facebook ή Twitter, αλλά το ραντεβού είναι ραντεβού και «υπακούει» σ’ άλλους κανόνες. Θέλει θάρρος, αμεσότητα και τρόπο να φανεί ότι δίνει βαρύτητα σ’ αυτό που ετοιμάζεται να κάνει μαζί σου, ακόμη κι αν αυτό είναι ένας… καφές.
- • Σε ρώτησε πού θα πάτε; Άφησε σ’ εσένα να διαλέξεις, αν αυτή η έξοδος θα είναι για ποτό ή για καφέ; Προθυμοποιήθηκε να βρεθείτε κοντά στην έδρα σου ή έστω σε «ουδέτερο», αλλά ασφαλές για ‘σένα σημείο; Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι θετική, τουλάχιστον ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με κάποιον που δεν θα σε παιδέψει από το πρώτο λεπτό της συνάντησης σας. Και κυρίως με κάποιον που σέβεται τα βασικά: ότι δεν γνωρίζεστε και ότι είναι φυσικό στις πρώτες συναντήσεις να θες να «ελέγχεις» το «που» και με ποιους βρίσκεσαι.
- • Κι αφού έχουν τακτοποιηθεί αυτά τα… βασικά και έχεις φτάσει το κοντέρ στις μια – δυο μέρες πριν να βρεθείτε, για ξανακοίτα λίγο το κινητό σου: αν έχεις πάνω από δύο μηνύματα αναφορικά με τη συνάντηση, κάνε ένα βηματάκι πίσω. Δεν είναι κακό να είναι ενθουσιασμένος με το ότι θα βγείτε. Αλλά αν αρχίζει να «κολλάει» πάνω σου με μηνύματα και τηλεφωνήματα πριν ακόμη βρεθείτε, θα πρέπει να σε προβληματίσει. Ένα μήνυμα για επιβεβαίωση είναι μια χαρά. Δεύτερο μήνυμα για κάτι που του έτυχε την τελευταία στιγμή, είναι ok και δείχνει και συνέπεια. Στα παραπάνω, τα χαλάμε.
- • Υπάρχει και ένας ακόμη τρόπος, για να σιγουρευτείς – πάνω κάτω – με ποιον έχεις να κάνεις. Ρίχνεις μία προσεκτική ματιά στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τον εαυτό του στα social media. Αν το 90% των φίλων του είναι γυναικείος πληθυσμός, αν η profile page είναι γεμάτη από αισθησιακές φωτογραφίες μοντέλων, αν οι φωτογραφίες του στο προφίλ ελάχιστα μοιάζουν με το πώς πραγματικά είναι, θα πρέπει να είσαι διπλά υποψιασμένη. Όσο καλύτερα «αμπαλάρει» αυτό που πραγματικά είναι, τόσο πιο εύκολο θα είναι για ‘σένα να αποφασίσεις, αν πρέπει να βγείτε.
ΑΝ ΠΑΡ’ ΟΛ’ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι αυτό που σου «πούλησε» δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Και πρόλαβε να σου αποσπάσει ένα «ναι» για μία κοινή έξοδο. Τι μπορεί να συναντήσεις;
- • Τον τύπο που μιλάει πολύ για τον εαυτό του, τη δουλειά του, το πώς δεν γυρίζει ο κόσμος, χωρίς εκείνον. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Δεν χρειάζεται να γίνεις κι εσύ «κερκίδα» και να τον χειροκροτείς. Ο φιγουρατζής είναι κακή περίπτωση και ο εγωισμός του τρέφεται από αυτόν που έχει κάθε φορά (πολύ) κοντά του.
- • Εκείνον που ήπιε το αμίλητο νερό. Εδώ στάσου για λίγο. Υπάρχει περίπτωση να ντρέπεται και να θέλει τον χρόνο του για να «ανοιχτεί». Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο επικοινωνιακοί και άμεσοι. Ίσως να περιμένει από ‘σένα να κάνεις το πρώτο βήμα, ακόμη και στην κουβέντα και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν, ωστόσο, δώσεις 2η (και 3η) ευκαιρία και ο κύριος εξακολουθεί να αγαπά τον… βωβό κινηματογράφο, ενδεχομένως να μην έχει και τίποτα ενδιαφέρον να πει, οπότε ήρθε η ώρα να φιληθείτε σταυρωτά και να φύγεις.
- • Τον τύπο που θεωρεί υποχρέωση του να πληρώσεις εσύ. Κοίτα, επειδή συμπεράσματα θα έχεις βγάλει από το πρώτο μισάωρο, αν θεωρείς ότι με αυτόν τον άνθρωπο δεν θα βγει πουθενά, πλήρωσε για να του κόψεις τη φόρα. Αν, όμως, σ’ ενδιαφέρει, μη βάλεις το χέρι στην τσάντα. Δεν είναι ούτε ότι είσαι τσιγκούνα ούτε ότι κάνεις νάζια. Υπάρχουν παλιοί, πλην άγραφοι νόμοι που επιβάλλουν να είναι gentleman από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό της εξόδου σας. Είτε πάει καλά το ραντεβού είτε όχι, ακόμη κι αν αυτή η συνήθεια σου φαίνεται παλιά και ξεπερασμένη, του δίνει την ευκαιρία να σου δείξει πόσο εντάξει είναι και πόσο θέλει να σε διεκδικήσει. Δεν είστε παλιόφιλοι απ’ τον στρατό, είσαι μια γυναίκα που τον ενδιαφέρει και τα πράγματα είναι απλά: το πρώτο ραντεβού δεν «σηκώνει» τέτοιου είδους χοντράδες.
- • Εκείνο το – μάλλον άξεστο – είδος, που επειδή κατάλαβε ότι δεν ταιριάζετε, θα σε παρατήσει στο τέλος της βραδιάς στο σημείο στο οποίο βρεθήκατε για να επιστρέψεις σπίτι μόνη σου! Γι’ αυτό, λέμε, ότι η συνάντηση πρέπει να γίνει σε μέρος που σου είναι σχετικά οικείο, γιατί κυκλοφορεί και τέτοιος πληθυσμός εκεί έξω. Εννοείται ότι μετά από μία συνάντηση, δεν κρατάς ούτε φιλική επαφή. Ο άνθρωπος εκτός από… χοντροκομμένος είναι και ανεύθυνος.
- • Εκείνον που… βιάζεται. Αν το όλο κλίμα «φωνάζει», ότι ο τύπος θέλει να προσπεράσει 4-5 επεισόδια και από τα «προσεχώς», να βρεθείτε κατευθείαν στο… «συμβαίνει τώρα», ωστόσο δεν είχε δώσει εξ αρχής τέτοια δείγματα γραφής, έχεις πέσει σε κλασική περίπτωση «κυνηγού». Απλώς, μπερδεύτηκες από το «περιτύλιγμα», αλλά πάντα μπορείς να σώσεις τον… φιόγκο. Δηλαδή, τον εαυτό σου.
- • Τον βαρετό τύπο. Είναι εκείνος με τον οποίο δεν έχετε τίποτα κοινό. Εκείνος που την ώρα που θα σε δει στολισμένη και αρωματισμένη στην πόρτα, θα σου προτείνει να πάτε για επιτραπέζιο ή να χαλαρώσετε με φίλους (του). Δεν είναι κακό. Μπορείς πάντα να έχεις ένα φίλο που θα παίζει καλή “Monopoly”. Μέχρι εκεί.
- • Τον (μονίμως) εριστικό, νευρικό, έτοιμο να τσακωθεί. Ναι, υπάρχει κι αυτό το είδος ανθρώπων που θεωρούν ότι η ζωή τους χρωστάει και που «τρέφονται» από το να προσβάλλουν ή να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους άλλους. Αν το ραντεβού τύχει σε μέρα που κι εσύ ψάχνεις κάπου να ξύσεις τα νύχια σου, όλα καλά. Θα ξεθυμάνεις και δεν θα χρειαστεί να δώσεις λογαριασμό. Αν πάλι όχι, έχε πρόχειρη μια κάρτα ειδικού. Λίγα μαθήματα διαχείρισης θυμού, δεν θα του κάνουν κακό.
- • Το είδος «βγήκα για να βγω». Είναι ο άνθρωπος που στην παρούσα φάση δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει, οπότε είπε να βγαίνει ραντεβού, για να ‘χει κάποιον δίπλα του, να συζητάει για τον καιρό και να μην πίνει καφέ μόνος. Είναι η εξέλιξη του «καληνυχτάκια». Δεν θα κάνει ποτέ κίνηση, ενδεχομένως να βγείτε και περισσότερα από 10 ραντεβού και η κατάληξη να είναι πάντα η ίδια (το απόλυτο τίποτα), ενώ αν κάνεις την παραμικρή νύξη μπορεί και να εισπράξεις και ένα βλέμμα όλο απορία, τύπου «δηλαδή, τι περίμενες;». Τελοσπάντων, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη, ωστόσο, αν το προχωρήσεις, σίγουρα θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.
Extra tips, αν σου τύχει
Μεγάλο κορίτσι είσαι, σε γενικές γραμμές γνωρίζεις ότι το να βγεις ραντεβού με κάποιον εντελώς άγνωστο σου έχει βαθμό δυσκολίας και ρίσκου.
Καλού κακού, έχε κατά νου κάποια πράγματα, που ίσως και να αποδειχθούν σωτήρια.
- Ενημέρωσε κάποια φίλη σου ή κάποιον δικό σου ότι ετοιμάζεσαι να συναντήσεις κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά. Δώσε και ένα στίγμα για το που θα γίνει η συνάντηση.
- Αν το ραντεβού σου εκδηλώνει μη αναμενόμενη συμπεριφορά, βρες έναν έξυπνο και ευγενικό τρόπο να «εγκαταλείψεις» το σημείο συνάντησης. Προφασίσου οικογενειακό ζήτημα ή μία έκτακτη κατάσταση.
Και εσύ, όπως και τόσες άλλες, ξέρεις ότι δεν πάνε όλα τα ραντεβού καλά. Ακόμη και στην περίπτωση που σου τύχουν όλα τα παραπάνω μαζεμένα, δες το σαν μια καλή εμπειρία και πήγαινε παρακάτω. Τα ραντεβού, όπως και η ζωή κρύβουν και ευχάριστες εκπλήξεις. Κάποια από τις… «προσεχώς» θα είναι για ‘σένα!
[ad_2]
Source link