ΕΟΑ Λεμεσού για ποταμό Γαρύλλη: Δεν πρόκειται για λύματα το νερό στο σημείο
Με αφορμή αναφορές και προβληματισμούς σχετικά με την παρουσία και τη ροή νερού στον ποταμό Γαρύλλη, νοτίως της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, διευκρινίζεται ότι το νερό που διοχετεύεται στο συγκεκριμένο σημείο δεν προέρχεται από τις εγκαταστάσεις του ΕΟΑ ούτε αφορά λύματα.
Το νερό προέρχεται από Μονάδα Αφαλάτωσης του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, το οποίο έχει επίσης αρμοδιότητα για τους ποταμούς.
Η παρούσα διευκρίνιση αποσκοπεί στην ορθή ενημέρωση του κοινού και στην αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων ή αδικαιολόγητης ανησυχίας σχετικά με την προέλευση και την ποιότητα του νερού που ρέει στον ποταμό Γαρύλλη.
Η έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την δημόσια υγεία, την προστασία της θάλασσας και την διαχείριση των υδάτινων πόρων.







