ΕΤΑΠ Λάρνακας: Εισήγηση για τοποθέτηση πλωτών σωστικών μέσων και σωσίβιων δακτυλίων στα σημεία πλησίον των κυματοθραυστών
ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
Τη λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες με πνιγμούς στη θαλάσσια περιοχή της ευρύτερης Λάρνακας, ζητά η τοπική εταιρεία τουρισμού.
Μ’ επιστολή που στάλθηκε στον Έπαρχο Λάρνακας, στους Δημάρχους Λάρνακας και Δρομολαξιάς – Μενεού, αλλά και στον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας, ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης, εισηγείται την σύγκλιση ευρείας σύσκεψης το συντομότερο, με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, με στόχο την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στις ακτογραμμές της Λάρνακας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για ενίσχυση της ασφάλειας των λουόμενων και μείωση της επικινδυνότητας.
Αφορμή για την αποστολή της επιστολής αποτέλεσε το πρόσφατο τραγικό συμβάν με τον πνιγμό δύο 20χρονων κοριτσιών από τη Σομαλία στη θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης και συγκεκριμένα σε σημείο όπου βρίσκονται κυματοθραύστες.
Στην επιστολή του, ο κ.Λευκαρίτης επικαλείται τη γνωμάτευση ειδικών πάνω σε θέματα θάλασσας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή της Λάρνακας (καταδυτικές σχολές κτλ). Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, στην ανατολική πλευρά κάθε κυματοθραύστη παρατηρούνται θαλάσσια ρεύματα και δίνες, τα οποία ενδέχεται να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο τους λουόμενους.
Ως εκ τούτου, τονίζεται στην επιστολή του Προέδρου της ΕΤΑΠ Λάρνακας, κρίνεται αναγκαία η λήψη άμεσων προληπτικών μέτρων. Πέραν της κατάλληλης και ευδιάκριτης σήμανσης των επικίνδυνων σημείων, οι ειδικοί εισηγούνται την τοποθέτηση μόνιμων πλωτών σωστικών μέσων (σωσίβιων δακτυλίων) στα εν λόγω σημεία, καθώς και την εξέταση οποιονδήποτε άλλων μέτρων κριθούν αναγκαία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εμπειρογνώμονες.
«Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δράσουμε άμεσα, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια στις παραλίες μας και να αποτραπούν παρόμοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπου υπάρχουν κυματοθραύστες και διαμορφώνονται ιδιάζουσες θαλάσσιες συνθήκες. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει ο κ.Λευκαρίτης.







