Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αυτή είναι η θέση της Αστυνομίας για την καταγγελία χρήσης δακρυγόνων κατά μαθητών – «Απροκάλυπτη επίθεση» κατήγγειλε η ΕΦΕΝ
Αυτή είναι η θέση της Αστυνομίας για την καταγγελία χρήσης δακρυγόνων κατά μαθητών – «Απροκάλυπτη επίθεση» κατήγγειλε η ΕΦΕΝ

Αυτή είναι η θέση της Αστυνομίας για την καταγγελία χρήσης δακρυγόνων κατά μαθητών – «Απροκάλυπτη επίθεση» κατήγγειλε η ΕΦΕΝ

Παραδέχθηκε τη χρήση δακρυγόνων στη μαθητική αντικατοχική πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους, στην οδό Λήδρας η Αστυνομία, σημειώνοντας πως ήταν αναγκαία για «αποκατάσταση της τάξης».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΦΕΝ, κατήγγειλε «απροκάλυπτη επίθεση» της Αστυνομίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της μαθητικής αντικατοχικής πορείας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο AlphaNews.Live, η χρήση δακρυγόνων ήταν στιγμιαία, στο πλαίσιο αποκατάστασης της τάξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προηγήθηκαν σπρωξίματα κατά μελών της Αστυνομίας, καθώς και ρίψη αντικειμένων, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Μετά τη χρήση δακρυγόνων η ένταση έληξε χωρίς να προκύψει άλλο επεισόδιο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Στην ανακοίνωσή της πάντως η ΕΦΕΝ, δημοσιεύοντας κι ένα σχετικό βίντεο, ανέφερε πως η Αστυνομία Κύπρου «μετά από κυβερνητικές εντολές θέλησε να σπείρει την τρομοκρατία σε μια μαθητική αντικατοχική πορεία».

«Απροκάλυπτα, χωρίς καμία πρόκληση από μέρους μας η Αστυνομία προτίμησε να προτάξει τις ασπίδες και να σπρώχνει τους διαμαρτυρόμενους, κάνοντας χρήση χημικών από κοντινή απόσταση εις βάρος ανήλικων μαθητών. Σε μια μέρα όπου διαμαρτυρόμαστε για το ψευδοκράτος, η Αστυνομία επέλεξε να προστατεύσει τους κατακτητές και όχι να κάνει την δουλειά της», είπε μεταξύ άλλων η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Send this to a friend